Prologis rozšíril budovu spoločnosti Pepco o 30 000 metrov štvorcových.

Prologis, globálny líder v oblasti priemyselných nehnuteľností, dnes oznámil, že rozšíril distribučnú budovu spoločnosti Pepco, popredného predajcu odevov a domácich potrieb, o 30 000 metrov štvorcových v poľskom meste Rawa Mazowiecka.

Dostavba bola dokončená tri týždne pred plánovaným termínom. Po sprevádzkovaní bude budova slúžiť ako distribučné centrum spoločnosti Pepco pre strednú Európu.

„Aby bola zaistená bezproblémová distribúcia do piatich krajín strednej a východnej Európy, potrebovali sme distribučné priestory postavené na mieru a v ideálnej lokalite. Preto sme sa rozhodli rozšíriť existujúci distribučný priestor s veľkosťou 20 000 metrov štvorcových o ďalších 30 000,“ povedal člen predstavenstva Pepco Poland Matthew Lythgoe.

Prologis bol zodpovedný za tri kľúčové etapy projektu: vytvorenie konceptu na mieru požiadavkám zákazníka, dohľad nad prácou architektov a výberové konanie, ktoré zahŕňalo výstavbu a odovzdanie budovy vrátane kolaudácie.

„Budova pre Pepco je spolu s distribučnou budovou pre Globus v Prologis Park Prague-Jirny druhým projektom Prologis uskutočneným v tomto roku. Pokračujeme tak v našej stratégii výstavby na kľúčových nedostatočne zásobených trhoch, kde sme v roku 2015 postavili deväť distribučných budov s celkovou rozlohou 197 000 metrov štvorcových vrátane štyroch budov, ktorých výstavba bola začatá aj dokončená v tom istom roku,“ povedal senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre Poľsko Paweł Sapek.

Budova Pepco v meste Rawa Mazowiecka sa nachádza 50 kilometrov od Lodže a 70 kilometrov od Varšavy, pri dopravnom uzle, kde sa pretína diaľnica 8/E67, ktorá spája Českú republiku, Poľsko a Litvu, a cesta 72 vedúca z Rawy do Lodže.

Spoločnosť je aktívna na trhoch v štyroch krajinách strednej a východnej Európy a s portfóliom pozostávajúcim zo 4,3 milióna metrov štvorcových je Prologis vedúcim poskytovateľom distribučných budov v strednej a východnej Európe (k 31. decembru 2015).