Kampaň Dove #smekrasne pri príležitosti Dňa matiek vyzýva dcéry aj mamičky: Verte vo svoju krásu!

Spojenie medzi dcérami a ich mamičkami sa najvýraznejšie prejavuje v zdedených fyzických rysoch a kráse, ktorú ako najbližšie príbuzné zdieľajú. Dove chce prostredníctvom kampane #smekrasne inšpirovať všetky dcéry, aby za svoju jedinečnosť mamičkám pri príležitosti Dňa matiek poďakovali a odkázali im, že sú krásne.

Prostredníctvom stránky www.smekrasne.sk sa dcéry aj ich mamičky môžu pridať k ďalším slovenským ženám, ktoré o svojej kráse už vedia. Ďalej majú možnosť súťažiť o spoločné fotenie s profesionálnou fotografkou alebo si ozdobiť svoj profilový obrázok na Facebooku zlatou holubicou Dove na dôkaz uvedomenia si svojej krásy a zapojenia sa do kampane.

Podľa prieskumu značky Dove si 70 % Sloveniek myslí, že si ostatné ženy neveria, čo potvrdzuje aj fakt, že iba 2 % respondentiek sa dokážu opísať ako krásne. Na druhej strane, viac ako 80 % z nich uviedlo, že žena môže byť krásna v každom veku. Pretože sa mamičky a dcéry v živote vzájomne inšpirujú a ovplyvňujú, pripravil pre ne Dove v spolupráci s psychologičkou Tatianou Lesayovou pri príležitosti Dňa matiek tipy na získanie väčšieho sebavedomia. „Dokážeme vidieť krásu kvetín alebo ostatných žien, no pritom s vnímaním a pozitívnym hodnotením vlastnej krásy často bojujeme. Ženy by na seba nemali vyvíjať taký tlak, ale naopak byť k sebe predovšetkým láskavé. Každá z nás, či už je matka alebo dcéra, si musí predovšetkým vážiť samu seba. Mamičky by tento prístup mali vštepovať dcéram, no zároveň naň nezabúdať ani pri sebe samých,“ zhrnula PhDr. Tatiana Lesayová, psychologička a trénerka zameriavajúca sa na oblasť ženského sebavedomia.

TIPY DOVE NA KAŽDÝ DEŇ PRE ZDRAVÉ SEBEVEDOMĚ MAMIČKY I DCĚRY OD PSYCHOLOGIĆKY TATIANY LESAYOVEJ

Čo ocení mamička?

  • Hovorte mamičke, že je krásna

Buďte mamičke vďačná za všetko, čo ste vďaka nej získali. Hovorte jej, že je krásna a čo sa Vám na nej páči. Pochvaly sa k Vám budú vracať ako bumerang.

  • Vnímajte mamičku ako svoj ženský vzor

Buďte mamičke vďačná za to dobré, čo ste vďaka nej získali a čo vás naučila. Vnímajte jej krásu tela aj duše a oceňte ju ako svoj vzor.

  • Milujte ju

Milujte svoju mamičku, ako to len ide! Pohlaďte ju, objímte sa na pozdrav a pobozkajte na rozlúčku. Aj bez slov tak mamička bude vedieť, aká silná je Vaša láska.

  • Prijmite mamičku takú, aká je

Mamičku nehodnoťte a prijímajte ju takú, aká je. Prečo by mala byť podľa Vašich predstáv? Má vlastný pohľad na svet a na tom nie je nič zlé. Je to jedinečná dáma, ktorá Vás miluje. Nezabudnite jej opakovať, za čo ju obdivujete.

Za čo bude vďačná dcéra?

  • Hovorte dcére, že je krásna

Je dôležité, aby Vaše dcéra namiesto kritických viet typu: „Pribrala si, tú sukňu už radšej nenos,“ počula, že je krásna! Dodávajte jej sebadôveru už od detstva a pomôžte jej vnímať jej jedinečnosť, ženskosť a krásu.

  • Úprimne ju pochváľte

Pochváľte svoju dcéru za to, v čom je šikovná. Dávajte jej úprimné pochvaly, pretože tým ju inšpirujete k rozvoju.

  • Milujte ju

Prejavujte svojej dcére lásku i fyzicky. Objímajte ju, pohlaďte ju, pobozkajte ju na líce! Nehanbite sa dať najavo Vaše materské city, aj keď to pre Vás môže byť nezvyčajné. Dcéra tak spozná, ako veľmi ju milujete.

  • Dôverujte jej

Dajte dcére dôveru, ktorú si zaslúži. Poznáte predsa jej kvality, v ktoré pevne veríte. Zvýšite tak aj jej sebavedomie.