CD kozmetika – priateľská k prírode, jemná k pokožke.

Každý rok si 22. apríla pripomíname Medzinárodný deň Matky Zeme. Tento sviatok sa už 46 rokov spája s myšlienkou, že aj naša planéta má svoje limity a my ju musíme, často aj pred nami samými, chrániť. Začať môžete aj malými zmenami u seba. CD kozmetika vám poradí, ako ušetriť nielen prírodu, ale aj vašu pokožku. Lebo len zdravá pokožka, môže žiariť krásou.

Len málokomu z nás je ochrana životného prostredia ľahostajná. Veľkú pozornosť venujeme separovaniu, šetreniu elektrickej energie a svoje úsilie vkladáme aj do dobrovoľníckych eko projektov. Napriek tomu sa niekomu môže zdať, že náš osobný prínos je len malou kvapkou v mori. Opak je však pravdou. Každý, kto priloží ruku k dielu, prispieva k ochrane životného prostredia.

Voda živá

Možno si to neuvedomujete, ale plytvanie vodou zaťažuje nielen prírodu, ale aj vašu peňaženku. Niekedy stačí, ak si dvakrát denne doprajete 20-minútovú sprchu, nanášate šampón či sprchovací gél pri pustenom kohútiku. Navyše dlhé sprchovanie horúcou vodou pokožku len vysušuje, pretože ju zbavuje jej prirodzeného ochranného lipidového filmu. Výsledkom je, že po sprche musíte používať hydratačné krémy .

Jemná k pokožke, jemná k prírode

Často tiež zabúdame, že podráždená pokožka po holení si vyžaduje jemnú starostlivosť produktov, ktoré sú blízke prírode a neobsahujú priemyselne vyrábané kontroverzné látky ako sú minerálne oleje, silikóny či parabény. Tieto umelo syntetizované látky zbytočne dráždia citlivú pokožku a zaťažujú naše telo umelými látkami. Skúste svieže sprchovacie gély od CD kozmetiky – v nich žiadne z kontroverzných látok nenájdete a aj tá najcitlivejšia pokožka sa vám poďakuje za jemnú starostlivosť zdravím.

Povedzte nie kontroverzným látkam

Napríklad, minerálne oleje používané v mnohých kozmetických produktoch ako konzervant, sú kontroverznými látkami, ktoré u citlivých jedincov môžu vyvolať kontaktnú dermatitídu, čiže podráždenie pokožky prejavujúce sa ekzémom či žihľavkou. Navyše, tieto látky sú produktom pochádzajúcim z ropy. Používaním kozmetiky, ktorá obsahuje minerálne oleje teda nielen ohrozujeme zdravie našej pokožky, ale prispievame aj k znečisťovaniu prírody.

Ďalšou kontroverznou látkou v našej kozmetike sú silikóny. Tieto látky vytvárajú na povrchu našej pokožky nepriedušný film, ktorý kožu dusí, i keď my máme pocit, že pokožka je krásne jemná na dotyk. Silikóny sú však vo vode nerozpustné a okrem kontroverzného účinku na pokožku, predstavujú aj ekologické riziko pre prírodu – znečisťujú pôdu i vodu. Pre správnu starostlivosť o pokožku aj zdravie našej planéty preto radšej vyberajte produkty blízke prírode, ako sú napríklad sprchovacie gély a dezodoranty od CD kozmetiky.