Aj vo vašej firme drieme súťaživý duch.

Zábavná, zmysluplná a nenútená súťaž môže vo firme príjemne spestriť každodennú rutinu. Pomôže utužiť pracovný kolektív, motivovať vašich zamestnancov k vyššej produktivite. Tiež naštartovať ich chuť víťaziť, čo sa pozitívne prejaví aj pri pracovných výkonoch. Navyše, pri vhodne zvolenej forme a téme súťaže, smerovanej na čo najširší okruh zúčastnených, sa dá dosiahnuť aj zvýšenie predaja vašich produktov a tým pádom aj zvýšenie vašich tržieb.

Pokiaľ sa rozhodnete pre usporiadanie internej súťaže medzi zamestnancami, jednoznačne máte vyhraté na poli firemnej motivácie, starostlivosti o vašich pracovníkov a nasadenia zdravého súťaživého ducha. Komu sa podarí predať najväčší počet výrobkov či zaznamenal rekordný objem objednávok na danú službu v mesiaci, bývajú obľúbené súťaže obchodných sekcií firiem. Alebo špeciálne ohodnotený bude ten, kto dosiahol najvyššie obraty či výnosy za kvartál, polrok, prípadne rok… Zapojiť však môžete zamestnancov zo všetkých vašich oddelení. Stačí zvoliť klasický zber papiera, usporiadať firemný športový deň, prípadne nechajte počas jedného mesiaca hádať vašich ľudí, koľko mincí sa zmestilo do sklenej nádoby vystavenej vo vestibule. Kreatívnemu prístupu marketingového alebo personálneho oddelenia sa medze nekladú. Téma či priebeh súťaže by skrátka mali korešpondovať so zameraním, cieľmi a poslaním vašej spoločnosti.

Pýtate sa ale, čo darovať tomu, kto firemnú súťaž vyhrá? Malo by to byť niečo špeciálne, výnimočné, niečo skutočne zapamätateľné a možno aj závideniahodné… Skvelú službu vám v tomto smere urobia darčekové, relaxačné alebo dovolenkové lístky. „Zo skúseností našich partnerov vieme, že tieto benefitné lístky sa využívajú aj na rôzne interné súťaže medzi zamestnancami, čím podporia ich výkonnosť,“ potvrdzuje Peter Ovari, obchodný riaditeľ spoločnosti VAŠA Slovensko.

Ich prvoradou výhodou je totiž to, že obdarovaný si sám vyberie, na akom mieste danú poukážku použije. Či skôr preferuje pobyt v kúpeľoch, lyžovačku na svahu alebo wellness víkend aj s masážou. Darčekové, relaxačné aj dovolenkové lístky sú obľúbené pre svoju univerzálnosť využitia. „Nakoľko máme 5 výrobných závodov a naši zamestnanci majú rôzne oblasti záujmu, najviac nám vyhovuje ponuka spoločnosti VAŠA Slovensko. Ponuka ich zmluvných partnerov je najširšia, čím si prídu na svoje všetci naši zamestnanci – vyznávači wellness, fitness, jazdy na koni, bowlingu či niečoho úplne odlišného,“ uvádza personálna manažérka zo spoločnosti Slovenské pramene a žriedla Mariana Matulíková.

Zamestnávateľ si len vyberie, v akej nominálnej hodnote chce poukážky víťazom súťaže venovať a konkrétny výber je už na príjemcovi. Výhody benefitných lístkov vyzdvihuje aj Adriana Hudecová, HR Business Partner spoločnosti Tchibo Slovensko.Osvedčilo sa nám využitie poukážok VAŠA Slovensko. Od zamestnancov dostávame pozitívnu spätnú väzbu, keďže si tieto lístky môžu uplatniť podľa vlastných predstáv.“

Okrem toho každá firma môže benefitnými lístkami potešiť svojich zamestnancov pri špeciálnych príležitostiach ako sú ich životné či pracovné jubileá, ale aj výročia a dôležité míľniky samotnej firmy. Rovnako tak pri tejto príležitosti môžete nimi obdarovať svojich obchodných partnerov, čím im dáte najavo, že si ich vážite a uznávate. A dá sa ísť ešte ďalej. Darčekové, relaxačné alebo dovolenkové poukážky môžu byť tým pravým, pokiaľ sa chcete zviditeľniť aj medzi širšou verejnosťou. Venujte ich ako cenu do rôznych spotrebiteľských súťaží či skutočne hodnotnú výhru napríklad aj do tomboly. Šťastní výhercovia určite ocenia flexibilitu ich využitia a vy zas to, že pomocou nich môžete ľahko komunikovať vašu značku. V neposlednom rade je neoceniteľný aj fakt, že pokiaľ venujete benefitné lístky do akejkoľvek súťaže, nepredstavujú takmer žiadne starosti s balením a posielaním výhier.