Vákuovacia zásuvka Miele: nový rozmer vášho kulinárskeho umenia.

Vákuovanie nie je len užitočným pomocníkom pri skladovaní potravín a jedál. Moderné gastronomické trendy výrazne rozšírili možnosti jeho využitia. 

Dnes tvorí súčasť samotnej prípravy pokrmov – napríklad marinovania či varenia metódou Sous-Vide. Vďaka inovatívnemu riešeniu od spoločnosti Miele môžete teraz všetky výhody vákuovania využívať naozaj naplno.

Zabudovateľná vákuovacia zásuvka Miele sa postará o perfektnú úpravu potravín pre ich ďalšie skladovanie, marinovanie alebo varenie metódou Sous-Vide.

Oceníte ju pri rozdeľovaní potravín do menších porcií alebo pri znovuuzatváraní už otvorených balení chipsov či sušienok.

Na vákuovanie sú vhodné čerstvé potraviny i tepelne upravené pokrmy. Ak ho použijete na marinovanie, chuť korenia a byliniek bude v jedle oveľa intenzívnejšia ako keď použijete klasické pácovanie.

Jednou z najmodernejších možností využitia vákuovaných potravín je varenie metódou Sous-Vide, pri ktorom sa vzduchu zbavený pokrm vo vrecku pomaly pripravuje vo vodnom kúpeli alebo v parnej rúre pri nízkych teplotách (okolo 55-60 °C). Takýto spôsob je vhodný na úpravu mäsa, rýb, zeleniny aj ovocia.

S citom k potravinám.

Zabudovateľná zásuvka Miele je vybavená vákuovacou komorou, do ktorej sa vkladajú špeciálne vrecká naplnené jednotlivými ingredienciami alebo hotovými porciami jedla.

V komore sa z nich odsaje všetok vzduch a  zavaria okraje. Podľa typu potraviny si zvoliíte jeden z troch stupňov intenzity vákuovania; najmiernejší je vhodný pre ovocie, najintenzívnejší zasa pre mäso.

Čas potrebný na zvarenie okrajov závisí od hrúbky použitého vrecka, ktorý je regulovateľný. V prípade jedál citlivejších na tlak sa odporúča použiť nádoby, ktoré sú súčasťou voliteľného príslušenstva. Potraviny upravené vákuovaním si zachovávajú nielen autentickú chuť a vôňu, ale aj cenné vitamíny, minerálne látky a dlhotrvajúcu čerstvosť.

So zmyslom pre dizajn a ergonómiu.

Novinka od Miele sa predáva v dvoch modeloch: EVS 6114 a EVS 6214. Líšia sa dizajnom čelného panelu, vďaka čomu máte širšie možnosti výberu pre dokonalé zladenie s kuchynskou linkou. Mechanizmus otvárania Push2open dizajnovo dopĺňa iné zabudovateľné spotrebiče bez rukovätí a poskytuje voľnosť pri manipulácii. Zásuvku môžete jemným stlačením úplne vysunúť. Ovládanie funkcií na sklenenom dotykovom paneli so senzorovými tlačidlami je tiež veľmi jednoduché a intuitívne.

Nerezová časť predného čela zásuvky má špeciálnu povrchovú úpravu CleanSteel odolnú voči odtlačkom prstov.

S ohľadom na vaše potreby.

Súčasťou originálneho príslušenstva Miele sú teplovzdorné vákuovacie vrecká vhodné pre potravinárske účely. Vyrábajú sa v dvoch veľkostiach bez použitia zmäkčovadiel. Ich výhodou je, že v nich nedochádza k prenosu chutí a vôní. Okrem vreciek sú v ponuke aj špeciálne vákuovacie nádoby, ktoré sa k zásuvke pripájajú pomocou adaptéra.

www.miele.sk