Slovenský folklórny food festival.

Pochutnajte si na tradičných jedlách z rôznych regiónov Slovenska!Nedáte dopustiť na jedlá našich starých mám? Teraz si ich môžete do sýtosti vychutnať v pivárni a reštaurácii Bokovka v Trnave a Bratislave či v Beer Palace.

Čakajú na vás tradičné a chutné špeciality z rôznych kútov Slovenska. Poponáhľajte sa, folklórny food festival potrvá do 13.marca.

Špeciálne menu obsahuje nasledujúce jedlá:

PAPCÚN

Spišská špecialita – polievka so zemiakmi, sušenými hubami, slaninkou, kôprom a oškvarkami.

GEMERSKÉ GULE

Gemerská špecialita – gule so zemiakového cesta, do ktorého je pridaná slaninka, klobáska a koreniny. Gule sú podávané s dusenou kyslou kapustou s údeným a krúpami.

TATARČANE PIROHY

Tieto pirohy z pohánkovej múky plnené tvarohom a zemiakmi pochádzajú zo Zemplína.

TVAROHOVÉ KNEDLE

Región Tekov je známy týmito tvarohovými knedľami plnenými slivkami, posypanými strúhankou a čerstvým tvarohom.