Navštívte veľké aj malé rodinné vinnárstva a medovinárstva.

Jarné víkendy sú ako stvorené na objavovanie nových miest. Zažite cestu po vinárstvach, vychutnajte si víno s priateľmi alebo navštívte najznámejšie medovinárstva. To všetko nájdete v Trnave a jej susedných obciach, ktoré skrývajú čarovné vinohrady a vínne pivnice.

Viete, ako chutia vína z regiónu Tirnavia či najlepšia medovina na svete? Od marca do mája môžete stráviť soboty v známom vinárstve Víno Mrva&Stanko alebo v Terra Parna, ktoré spája vinársku tradíciu s modernou architektúrou a malebnými vinicami. Nebude chýbať ani vinárstvo zo skutočného mlyna – Vína z Mlyna, Karpatská perla či rodinné vinárstvo Magula, špecializujúce sa na výrobu bio vína.

„Sobotná zážitková vínna tour zahŕňa návštevu dvoch vinárstiev v čase od 14.00 – 19.00 h, pričom v každom na vás čaká riadená degustácia šiestich vzoriek vína s pripraveným občerstvením. Zároveň aj prehliadka technologických priestorov, barikových pivníc a dokonca aj privátnych archívov“, predstavila vínne tour Michaela Potočárová, riaditeľka Trnava Tourism.Mrva_Stanko_pivnica3_small

Ak máte radšej sladšie nápoje, tak vás poteší návšteva svetovo oceňovaného medovinárstva Apimed. Ochutnať môžete napríklad koreninami zvýraznenú trnavskú medovinu alebo tradičnú čistú staroslovanskú medovinu s vôňou agátu, ihličia našich hôr a lesov. Vaše zmysly jednoznačne opantá aj medovina Barrique, ktorá získala na prestížnej medzinárodnej súťaži v Južnej Kórei ocenenie ,,Najlepšia medovina na svete“. „V sprievode skúseného technológa nahliadnete nielen do technologických priestorov, ale aj do barikovej pivnice a môžete sa tešiť aj na prezentáciu produktov z medu a medovej kozmetiky“, dodala Michaela Potočárová.

To všetko zažijete v sprievode majstrov vinárov a medovinárov s možnosťou pobytu v trnavských hoteloch a penziónoch alebo za jeden večer so zabezpečenou dopravou. Príďte, spoznajte a ochutnajte vína a medovinu svetovej kvality regiónu Tirnavia!

Špeciálne víkendové pobyty s ubytovaním v členských hoteloch Hotel Holiday Inn, Hotel Impiq, Hotel London, Hotel Inka, Penzión Patriot.

Viac informácií a rezervácie na www.regiontirnavia.sk  v sekcii Ponuky a balíky, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Tirnavia, so sídlom v Mestskej veži v Trnave. Tešíme sa na vás v Regióne Tirnavia! TIRNAVIA – región svetových vín!