Logitech G900 je najlepšia bezdrôtová herná myš

Spoločnosť Logitech oznámila uvedenie svojej doposiaľ najlepšej hernej myši s úplným názvom Logitech® G900 Chaos Spectrum™. Táto nová herná myš s parametrami, aké vyžaduje hranie na profesionálnej úrovni, sa môže pochváliť najlepšou bezdrôtovou technológiou v danom obore, vyspelým optickým herným snímačom pohybu, flexibilným dizajnom, ktorý je vhodný pre pravákov i pre ľavákov, nastaviteľným podsvietením, konštrukciou mechanických tlačidiel so závesom a odľahčeným prevedením pre maximálny výkon a pohodlie aj pri dlhých herných súbojoch. U myši Logitech G900 Chaos Spectrum je zaistené bezdrôtové spojenie bez akéhokoľvek oneskorenia a má dlhú výdrž batérie, na ktorú sa môžu spoľahnúť aj profesionálni hráči z oblasti eSports.

„Rozprávali sme sa s profesionálnymi hráčmi eSports a všetci potvrdili, že u herných myší neznášajú kábel,“ povedal Ujesh Desai, viceprezident a generálny riaditeľ divízie herných zariadení spoločnosti Logitech. „Priali by si mať slobodu a voľnosť bezdrôtovej myši, ale s výkonom a spoľahlivosťou, ktorú poskytujú myši na kábli. A tento cieľ sme zadali našim konštruktérom, aby vytvorili bezdrôtovú hernú myš, ktorá bude rýchlejšia ako konkurenčné myši pripojenej káblom. Model G900 je splnením tohto prísľubu a my sme presvedčení, že je to najlepšia herná myš, akú sme doteraz vytvorili.“

Vďaka rýchlosti prenosu informácií o pohybe myši s taktom jednej milisekundy a vysoko optimalizovanému bezdrôtovému spojeniu na frekvencii 2,4 GHz strčí myš Logitech G900 Chaos Spectrum do vrecka konkurenčné myši – káblové i bezdrôtové. Exkluzívna technológia ladenia taktu je jedným z aspektov, ktorý podstatne znižuje spotrebu energie, takže môžete hrať bez prerušenia celých 32 hodín – celý turnajový víkend – na jediné nabitie (24 hodín aj s podsvietením, ktoré je nastavené ako predvolené). Ak bude vašej batérii dochádzať energia, upozorní vás na to Battery Assistant obslužnej aplikácie Logitech Gaming Software (LGS). Ani pri pripojení nabíjacieho káblu nemusíte prerušiť hru, pretože myš sa hladko prepne medzi bezdrôtovým režimom a pripojením cez kábel, akonáhle ho pripojíte. A pretože plné dobitie úplne prázdnej batérie trvá asi dve hodiny, nebudete nikdy na dlho pripútaní ku káblu.

Myš Logitech G900 Chaos Spectrum je osadená herným optickým snímačom pohybu s označením PMW3366, čo je najmodernejší senzor s exkluzívnou technológiou spoločnosti Logitech pre ladenie taktu prenosu dát. Snímač PMW3366 bol prijatý zo strany nadšencov aj profesionálov ako najlepší senzor pre herné myši na trhu, pretože presne prevádza akýkoľvek pohyb ruky na obrazovku s hladkou a okamžitou odozvou a to aj pri nastavení vysokej citlivosti. Má nulové vyhladzovanie a filtrovanie v celom spektre možných rozlíšení DPI (od 200 do 12.000 DPI), čo zaisťuje výnimočnú presnosť sledovania pohybu a konzistentnú odozvu pri akokoľvek rýchlom pohybe.

Myš Logitech G900 Chaos Spectrum vám dáva slobodu, aby ste si ju mohli nakonfigurovať presne podľa svojich predstáv. Nie je len neutrálne „obojručná“, ale ponúka ešte oveľa viac: pomocou priložených magnetických krytov tlačidiel ju možno pretvoriť na myš priamo určenú pre pravákov alebo ľavákov. Táto myš je skonštruovaná tak, že nevnucuje spôsob, ako ju budete držať – jej tvar bude pohodlný pre rôzne veľké dlane, dlhé alebo krátke prsty a spôsoby klikania. Pomocou obslužnej aplikácie LGS je možné naprogramovať farbu a intenzitu podsvietenia tak, aby ladilo s vaším štýlom, počítačovou zostavou a prostredím, pričom vyberať môžete z palety 16,8 milióna farebných odtieňov. Svoju myš môžete oživiť vďaka „dýchaciemu“ podsvieteniu alebo ho môžete aj úplne vypnúť.

Tlačidlá myši Logitech G900 Chaos Spectrum boli navrhnuté s cieľom dosiahnuť zreteľného a čistého kliknutia s rýchlou akciou. Do hlavných tlačidiel, ľavého a pravého, je vstavaný systém kovových napínaných pružín a exkluzívne mechanické závesy na pivotoch. Tento systém skracuje vzdialenosť od stlačenia tlačidla k spínačom a súčasne minimalizuje silu potrebnú pre aktiváciu kliknutia, takže každý následný klik možno vykonať rýchlejšie. Výsledkom je citlivejšia odozva a stabilne rýchle, presné a spoľahlivé správanie myši.

Každá súčasť myši Logitech G900 Chaos Spectrum prešla optimalizáciou s cieľom znížiť celkovú hmotnosť a súčasne zachovať stabilitu. Všetky konštrukčné prvky boli analyzované a upravené tak, aby sa odstránil každý nadbytočný zlomok gramu, od lisovania tenkých stien po duté a „lúčové“ rolovacie koliesko umožňujúce hyper rýchly pohyb. Výsledkom je bezdrôtová herná myš, ktorá váži iba 107 gramov, takže aj pri dlhom hraní bude pohodlná a súčasne poskytne rýchlejšiu odozvu na pohyb v rôznych smeroch.

Cena a dostupnosť

Očakáva sa, že myš Logitech G900 Chaos Spectrum bude v Európe k dispozícii začiatkom apríla 2016 za odporúčanú maloobchodnú cenu 179 €. Podrobnejšie informácie môžete získať na adrese gaming.logitech.com alebo na blogu.