Acer Predator 15 Najlepšia voľba hráčov

Je nápadný, výkonný, robustný a ťažký. Acer Predator 15 je notebook, ktorý sa však neplánuje často prenášať. Mobilita nebola prioritou, tú získal dizajn a ohromujúci výkon so špičkovou grafikou. Z modelu Predator 15 sa tak stáva ideálna voľba pre hráčov.

Notebooky pre vášnivých hráčov musia vyzerať excentricky a výrazne, aby zaujali pozornosť už na prvý pohľad. V tomto ohľade môžeme Acer Predator považovať za lídra, pretože v sebe kombinuje všetky tie veci, ktoré sú pri iných notebookoch naznačené iba decentne.

Kryty notebooku sú čierne a matné a na zadnej strane veka displeja je hmatateľné logo Predator. Po otvorení a zapnutí počítača prichádza na rad veľkolepé divadlo farieb a blikania, prirovnanie ku kokpitu vesmírnej lode by bolo celkom presné.

Kombinácia čiernej, červenej a výraznej modrej vyzerá presne tak, ako by si to predstavovali hráči. Nech je ale dizajn notebooku akýkoľvek, vždy bude najpodstatnejší jeho výkon a displej. Spojením týchto dvoch parametrov vzniká základ pre spoľahlivý a plynulý chod moderných hier, pri ktorých ľudia trávia desiatky a desiatky hodín týždenne.

Displej nami testovaného modelu Predator 15 G9-591-72BC mal rozlíšenie Full HD 1920×1080 pixelov, technológiu IPS Acer ComfyView a uhlopriečku ideálnych 15,6 palcov. Tento rozmer displeja skvele dopĺňa Full HD rozlíšenie, pretože je jeho obraz precízny a detailný. Nesmierne oceňujeme matné prevedenie povrchu displeja a krásne sýte farby.

Zaujímavým doplnkom je, že herné tlačidlá na klávesnici WASD majú červený akcent, rovnako ako smerové tlačidlá vedľa numerickej klávesnice. Nad alfanumerickou klávesnicou a tlačidlami F1 až F12 sa nachádza ešte jeden rad tlačidiel, výrazne podsvietených a s nastaviteľnou funkčnosťou. Hlavným tlačidlom tohto radu je to prvé s logom Predator, ktorým je možné meniť módy. V prvom móde sa zobrazujú iné funkcie tlačidiel, ako v druhom a podobne.

Jednou zo skvelých funkcií tohto PredatorSense panelu je možnosť manuálne regulovať otáčky chladiacich ventilátorov (aplikácia CoolBoost), prípadne nastaviť spätný režim DustDefender pre vysávanie prachu z útrob notebooku. Čo viac si môže jeden hráč želať? Snáď už iba technológia FrostCore, ktorá zabezpečuje, že sa notebook pri extrémnej záťaži menej zahrieva. Umožňuje hráčom ďalšie zvýšenie výkonu notebooku podľa potreby, pričom pozostáva z vymeniteľného modulu s ventilátorom Cooler Master, ktorý môže byť vložený do šachty notebooku miesto optickej mechaniky.

Po bokoch notebooku je rozmiestnený pomerne veľký počet slotov a konektorov – popri Bluray mechanike na ľavom boku nájdete aj dvojicu 3.5 mm konektorov (mikrofón a slúchadlá), dva USB porty, slot na pamäťovú kartu SD a nabíjací konektor. Na pravý bok výrobca umiestnil ďalšie tri USB porty, z toho jeden je nový obojstranný Type-C, jeden HDMI v plnej veľkosti, port pre ethernet kábel a DisplayPort 1.2. Vo vnútri notebooku, ktorého ventilátory je počuť občas až veľmi výrazne, je hotová plejáda výkonného hardvéru. Základom je procesor Intel Core i7 doplnený o grafiku GeForce GTX 980M a 32 GB operačnú pamäť typu DDR3. V počítači sa nachádza taktiež dostatok pamäte pre širokú paletu herných titulov, 512 GB SSD a 1 TB na disku HDD.

V porovnaní s modernými tenkými notebookmi je Predator 15 vybavený aj plnohodnotnou optickou mechanikou Blu-ray RE. To sú všetko technické parametre, ktoré sú každého hráča splneným snom a garanciou, že každá moderná hra bude bežať plynule a na výborných grafických nastaveniach. Najpodstatnejšia je však osobná skúsenosť – a tá ani nemôže byť lepšia.

Keď sa k takémuto notebooku dostane človek, ktorý si zahrá počítačovú hru iba raz za čas, je pre neho niečo ako zázračný stroj schopný zvládnuť čokoľvek od profesionálnej grafickej práce až po veľkolepé a náročné GTA V. Posledným detailom, ktorý však nemôžeme nespomenúť, že úžasné balenie, v ktorom vám nový notebook bude doručený. Všetko je zabalené do priam luxusných krabíc v čiernom prevedení. Máme dojem, že už len toto samotné balenie má hodnotu, za ktorú sa predáva väčšina priemerných notebookov.

Acer Predator 15

Displej: 15,6″ IPS Acer ComfyView, Full HD 1920×1080 pixelov
Procesor: Intel Core i7-6700HQ
Pamäte: 32 GB DDR3 RAM, 512 GB PCIe SSD, 1 TB HDD
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 980M
Operačný systém: Windows 10 Home + Office 365 Trial
Batéria: 8-článková 88 Wh 6000 mAh
Funkcie: HD webkamera, špeciálne tlačidlá Predator, spätný chod ventilátora, manuálne nastavenie rýchlosti vetrania

Cena: 1 357.50 € (MOC bez DPH)