Keď robí radosť, robiť radosť. A existoval vôbec nejaký Valentín?

Pomaly sa končí plesová sezóna a my sa dostávame do ružovo – červenej, Svätým Valentínom ovenčenej časti roka. Udalosti milované i nenávidené vytvárajú harmóniu dvoch názorovo opačných protipólov. Nie je možné blížiaci sa 14. február odignorovať.

Produkty ASUS nepodliehajú diktátu medziročných udalostí, sú tu stále, pripravené byť užitočné a potešiť. A to nie len „valentínsky“ cítiace duše, ale každého, kto má rád špičkové technológie v nádhernom harmonickom dizajne.

Valentín z Terni alias Svätý Valentín robí mnohým vrásky na čele, avšak mnohých povzbudzuje, i dnes. A čo sa vlastne také „zamilované“ v ďalekej histórii stalo, že sa zaľúbenci dodnes bláznia za týmto sviatkom?

Rímsky cisár Claudius II bol zástancom názoru, že ženatý vojak je oslabený vojak. Bol presvedčený, že obetavosť a bojaschopnosť zadaných mužov klesá kvôli ženám a rodine, preto vojakom „celoplošne“ zakázal uzatvárať manželstvá. Kňaz Valentín však zamilovaným párom drukoval a sobášil ich i napriek zákazu, čím si vyslúžil najskôr drastický pobyt vo väznici a neskôr, presne 14. februára, i smrť sťatím hlavy.

Deň Sv. Valentína je v našich zemepisných šírkach pomerne mladou tradíciou, ale i za ten krátky čas si stihol vytvoriť dlhý zástup odporcov, ktorí: „Nepotrebujú presne určený deň k tomu, aby obdarovali, potešili, alebo romantiku navodili.“ Na strane druhej stoja sympatizanti, ktorí radi a ochotne okorenia tento deň čímsi navyše.

Fantastický zvuk aj v malých prenosných zariadeniach.

V tablete ASUS ZenPad 7.0 premenia akýkoľvek filmový, či hudobný žáner na zážitok.

Presným a krištáľovo čistým kino zvukom vyniká aj 15 – palcový notebook ASUS X553, ale aj jeho ultra tenučký, len 1,75 cm „hrubý“ príbuzný ASUS EeeBook X205 s 11,6 – palcovým displejom.

Fotoaparát pred ktorým sa nič neskryje.

ASUS ZenFone Selfie a „vyrábajte“ krásne a svieže tváre s režimom „Vylepšenie“ zakaždým. Pozornosť si zaslúžia aj detaily v tieni, alebo fotenie v protisvetle. Vy fotíte a všetko ostatné za vás urobí technológia PixelMaster. Doplní chýbajúce pixely a keď treba zvýši jas až o 400%.

ASUS ZenFone 2 Laser s extrémne rýchlym ostrením pomocou lasera, máte fantastické zábery za okamžitých 0,03 sekúnd.

Rýchlosť, výkon a výdrž v luxusnom dizajne.

ASUS ZenFone Selfie a ASUS ZenPad 7.0 sú jedny z mála smartfónov a tabletov, ak nie jediné na slovenskom trhu, s osadeným procesorom Intel. Pri notebookoch a zariadeniach 2 v 1 je Intel procesor práve pre jeho „pracovitosť“ samozrejmosťou, preto ho nájdete aj v zariadeniach ASUS EeeBook X205 a ASUS X553, ale pri smartfónoch a tabletoch je to skutočne ojedinelá výnimočnosť. S výkonom, prehrievaním a s bezdrôtovou komunikáciou úzko súvisí aj výdrž na batériu. Tak schválne, či vydržíte viac.