Jarné upratovanie sa začína.

Od vianočných sviatkov a novoročných osláv už uplynul nejaký ten týždeň. Pomaly prichádza jar a s ňou pre všetky gazdinky jasný signál – po predvianočnom upratovaní už niet ani stopy a je najvyšší čas na upratovacie repete. Ak chcete tohtoročné jarné upratovanie zvládnuť v pohode a bez zbytočného stresu, zvoľte rozumný postup a upratovaciu čatu v tom správnom zložení. Spoločnosť Henkel vám poradí, ako na to.

Nech sa všetko blyští.

Okná sú vždy záťažovým testom celého jarného upratovania. Ak však zvolíte správne kroky, budú dokonale čisté a vy nestratíte chuť pustiť sa do ďalšieho čistenia domácnosti. V prípade, že vaše okná majú žalúzie, tie nastupujú na rad ako prvé. Predídete tak tomu, aby sa vyčistené okná znovu zašpinili. Následne pokračujte umývaním parapety a rámov, ktoré najlepšie vyčistíte obyčajnou hubkou alebo švédskou utierkou, namáčanou vo vode alebo prípravku na čistenie okien.

Na rad prichádzajú samotné okenné sklá. Zabudnite na ocot alebo saponát a následne leštenie s novinovým papierom. Ušetrite svoj čas i námahu a voľte rafinované riešenia. Nový Clin Windows and Glass s 5x dlhším leskom vaše okná nielen perfektne vyčistí, ale aj dodá lesk na celé týždne. Navyše jeho unikátny impregnačný efekt, ktorý chráni povrch sklenených povrchov špeciálnou vrstvou, odpudzuje vodu a špinu, a tak zabraňuje tvorbe šmúh vplyvom výdatných dažďov.

Kuchyňa je vizitka domácnosti.

Ak sa chystáte do upratovania celého bytu, určite nezabudnite na špinavé riady v kuchyni. Vypratať celý byt a prísť do kuchyne, kde na vás číha kopa špinavého riadu, nie je nič príjemné. Zvlášť, keď si chystáte pripraviť lahodnú kávu s vyloženými nohami na stole. Dôležité je vybrať účinný čistiaci prostriedok a správnu techniku. Aj pri umývaní riadu platia určité pravidlá.

Ak chcete ušetriť, napúšťajte drez teplou vodou, vložte riad, pridajte čistiaci prostriedok a na záver opláchnite. Vyhnite sa tak zdĺhavému umývaniu pod tečúcou vodou, ktoré nie je šetrné ani k vášghmu rozpočtu ani životnému prostrediu. Prostriedok voľte účinný, ktorý si poradí s mastnotou a zaschnutými zvyškami, ako je napríklad Pur Power Lavender, teraz s praktickejším uzáverom. Ak patríte k tým, ktorí nemajú po umývaní riadu príjemný pocit na dotyk rúk, voľte jemnejšie prostriedky, akým je Pur Balzam.

Hygienické WC musí byť.

Natiahnite si gumené rukavice a pristúpte k čisteniu najviac obývanej miestnosti – WC. Záchod je potrebné detailne „vydrhnúť“, a to tak, aby sme zabránili tvorbe a množeniu nežiaducich baktérií. Hubkou namočenou v prípravku poriadne vyčistite záchodovú misu i dosku. Nezabudnite aj na zákutia, pri ktorých vám pomôže záchodová kefa. Dôležité je zbaviť sa nielen povrchových nečistôt, no i spomínaných mikróbov. S tým vám pomôže prípravok s obsahom dezinfekčného chlóru. Myslite aj na priebežné umývanie vášho WC. Umiestnite na misu tuhý WC blok Bref Blue Aktiv, ktorý zaručí hygienickú čistotu a sviežosť aj medzi spláchnutiami.