Grand Hotel Kempinski High Tatras patrí medzi top 5 zamestnávateľov na Slovensku.

Grand Hotel Kempinski High Tatras získal v ankete Najzamestnávateľ 2015 štvrté miesto. V hlasovaní prostredníctvom portálu profesia.sk o tom rozhodla široká verejnosť. V štvrtom ročníku prieskumu hlasovalo 14 203 respondentov a vyberali z 87 spoločností.

Bratislavský Grand Hotel River Park bol úspešný v rámci ocenení RecruitRank Awards 2015. Tie získavajú firmy za najlepšie výberové procesy na základe hodnotení uchádzačov o zamestnanie.

V kategórii malých firiem sa Grand Hotel River Park umiestnil na 4. mieste z 272 hodnotených spoločností. V prvej päťke najlepších recruiterov je Michal Bursík z Grand Hotela River Park.

Nájsť vhodných adeptov na náročnú prácu v hotelierstve nie je podľa neho v súčasnosti jednoduché. „Trend, že mladí ľudia po ukončení školy odchádzajú do zahraničia, stále pretrváva, pretože je motivovaný najmä finančne. Mnohí z týchto ľudí sa však po získaní skúseností vracajú späť na Slovensko, kde by sme vďaka charakteru našich hotelov, chceli byť voľbou číslo 1 pri ich výbere zamestnania,“ povedal Michal Bursík.

Dodal, že v hoteloch, ktoré Best Hotel Properties manažuje, sú zamestnaní len tí najlepší. „Sme radi, keď prejavia záujem o zamestnanie u nás ľudia, ktorí získali skúsenosti v zahraničí. Spolupracujeme však aj so školami na Slovensku tak, aby sme zo študentov vychovali budúcich skúsených odborníkov v oblasti hotelierstva. No najviac nás teší, ak si do manažérskych pozícií vieme vychovať vlastné talenty zo súčasných kolegov, čo je našim hlavným cieľom aj v blízkej budúcnosti pri tzv. talent manažmente,“ uzavrel.

Do ankety Najzamestnávateľ sa môže prihlásiť akákoľvek spoločnosť so sídlom na Slovensku. Na základe vyplneného dotazníka je firme pridelené bodové skóre. Odborná porota rozhoduje o výbere približne desiatich firiem na shortlist pre jednotlivé kategórie odzrkadľujúce slovenské hospodárstvo. Verejnosť potom hlasuje prostredníctvom dotazníka, kde sa vypĺňajú dôvody, pre ktoré považujú ľudia firmu za „NAJ“.