Debut novej výkonnej dvojice – predstavujeme Canon PowerShot G7 X Mark II s procesorom DIGIC 7.

Spoločnosť Canon predstavuje model PowerShot G7 X Mark II – mimoriadne výkonný kompaktný fotoaparát so špičkovou úrovňou ovládania a obrazovej kvality každého záberu.

PowerShot G7 X Mark II – vychádzajúci z modelu PowerShot G7 X – je prvým fotoaparátom s novým procesorom Canon DIGIC 7. Vďaka 20,2-megapixelovému snímaču typu 1.0 CMOS a 4,2-násobnému optickému zoomu je vynikajúci na tvorbu fotografií a videozáznamov určených na zdieľanie, tlač alebo zobrazovanie bez filtrov či náročných editačných úprav.

Model PowerShot G7 X Mark II koncentruje vynikajúci výkon do kompaktného tela – ergonomický dizajn zodpovedá estetike série PowerShot G a ponúka intuitívne ovládanie a okamžitý prístup k najpoužívanejším ovládacím prvkom. Vďaka precíznej optike Canon, vysokej rýchlosti, úplnému manuálnemu ovládaniu a pokročilým možnostiam pripojenia je PowerShot G7 X Mark II mimoriadnym fotoaparátom určeným pre používateľov, ktorí si chcú zachovať úplnú kontrolu nad tvorivým fotografovaním.

Maximálny výkon s procesorom DIGIC 7.

Nová generácia procesora Canon DIGIC 7 výrazne zvyšuje výkon spracovania obrazu, poskytuje mimoriadne rýchlosti automatického zaostrovania, sériové snímanie rýchlosťou 8 snímok za sekundu do formátu RAW, zníženie obrazového šumu a dovoľuje zachytiť všetky letmé momenty. Vďaka spoľahlivému a rýchlemu snímaniu a vylepšenej detekcii objektov sa fotoaparát dokáže zamerať na objekt aj v pri nízkej saturácii a slabom kontraste. Technológia automatickej optimalizácie osvetlenia prevzatá zo série EOS zlepšuje kontrast prirodzenou korekciou a udržiava vyrovnaný pomer medzi jasnými a tmavými oblasťami.

Fotoaparát zaručuje vynikajúce výsledky v zhoršených svetelných podmienkach, či fotografujete krajinu pri úsvite, alebo mesto v zapadajúcom slnku. V spojení s objektívom s vysokou svetelnosťou f/1,8 – 2,8 poskytuje snímač CMOS typu 1.0 a procesor DIGIC 7 so špičkovými novými zobrazovacími parametrami vynikajúcu flexibilitu pri fotografovaní aj v najnáročnejších svetelných podmienkach a pri plnom zoome.

Vylepšený optický stabilizátor obrazu s technológiou Dual Sensing IS výrazne znižuje otrasy fotoaparátu a pomáha vyrovnávať otrasy ruky vznikajúce pri pohybe, ak fotografovaný objekt neumožňuje zastaviť a v pokoji zaostriť.

Úplné ovládanie a široké kreatívne možnosti.

Ovládací prstenec objektívu PowerShot G7 X Mark II poskytuje konfigurovateľný prístup k najdôležitejším nastaveniam s možnosťou duálneho krokového alebo plynulého ovládania, či už na nastavenie krokových zmien, napr. clony, expozičného času a ISO, ako aj plynulejších nastavení, napr. pri zaostrovaní. Funkcia MF Peaking okamžite zvýrazňuje zaostrené časti záberu a v spojení s výklopným dotykovým displejom umožňuje rýchlu kontrolu presného zaostrenia.

Vďaka záznamu do 14-bitových súborov RAW dokáže fotoaparát zachytiť všetky farebné nuansy a štýlové odtiene. Kolekcia prednastavených farebných štýlov fotografií poskytuje možnosti voľby požadovaného štýlu pre zachytávanú scénu a minimalizuje čas potrebný na dodatočné úpravy. Profily štýlov fotografií sú konfigurovateľné a možno ich používať v rámci celej série digitálnych jednookých zrkadloviek EOS, čo zaručuje rovnaký vzhľad a charakter záberov bez ohľadu na fotografovaný objekt.

Nakrúcanie videa na jednotku.

Nádejní filmoví tvorcovia sa môžu spoľahnúť, že PowerShot G7 X Mark II zaznamená ich videá v rozlíšení Full HD vo vynikajúcej kvalite. Plne manuálne ovládanie poskytuje prístup ku všetkým nastaveniam expozície a dovoľuje komponovať každý záber a prispôsobiť ho požadovanému štýlu. Vylepšená technológia sledovania objektu procesora DIGIC 7 uľahčuje zaznamenanie každého detailu, či ide o drobné zmeny v mimike alebo náhly pohyb. Dynamická stabilizácia obrazu Canon spolu s funkciou automatického vyrovnávania Auto Level automaticky upravuje pohyby fotoaparátu v piatich osiach a zaručuje stabilizované zábery a vyrovnané horizonty aj pri nakrúcaní v pohybe či neobvyklých uhloch. Na záznam procesov prebiehajúcich v istom časovom rámci fotoaparát disponuje režimom intervalového záznamu (Time-Lapse Movie), ktorý umožňuje tvorbu tzv. zrýchlených záberov.

Fotografovanie, zdieľanie, široké možnosti pripojenia.

Široká ponuka možností pripojenia fotoaparátu je okamžite dostupná prostredníctvom tlačidla Wi-Fi; funkcia Dynamic NFC umožňuje pripojiť inteligentné zariadenia – vrátane Canon Connect Station CS100 – jednoduchým poklepaním. Zdieľanie a zálohovanie v cloudových službách je maximálne jednoduché – funkcia Image Sync automaticky zálohuje súbory online. Snímky je možné zálohovať aj použitím služby irista spoločnosti Canon, ktorá poskytuje viac priestoru na uloženie fotografií vo vysokej kvalite a umožňuje vytváranie fotogalérií, ktoré môžete zdieľať s priateľmi na celom svete. Možnosť spracovania RAW priamo vo fotoaparáte umožňuje nastaviť výstupný formát a vykonať úpravy snímok určených na zdieľanie ešte na cestách a súčasne zachovať originál s plným rozlíšením.

Základné charakteristiky fotoaparátu PowerShot G7 X Mark II:

  • Vreckový fotoaparát so špičkovou kvalitou snímok za každých svetelných podmienok
  • Vynikajúca kvalita fotografií aj videa vo Full HD
  • Možnosti zdieľania nádherných záberov s priateľmi
  • Jednoduché neobmedzené ovládanie
  • Fotoaparát vytvorený so zreteľom na neobmedzenú tvorivosť