Coolpad dobíja Európu.

Coolpad, jeden z top 10 popredných čínskych výrobcov smartfónov, dnes v noci v Mníchove oficiálne oznámil svoj príchod do západnej Európy, a to vstupom na nemecký a švajčiarsky trh. Po tomto oficiálnom vyhlásení Coolpad pokračuje vo svojom úspešnom ťažení a po trhoch strednej a východnej Európy začína dobíjať aj západnú Európu.

Vzhľadom na vysoký štandard európskej komunikácie a zvyky tunajších spotrebiteľov Coolpad predstavil nové logo, úplne nové kľúčové vizuály a moderný, nadčasový dizajn, čím sa značka chce stať viac globálnou.

Christoph Lichtenberg, country manager pre Coolpad v Nemecku a Švajčiarsku, predstavil dva nové modely Coolpad, ktoré budú predávané na všetkých európskych trhoch.

Coolpad Porto S ponúkne krásny ostrý HD displej s uhlopriečkou 5” (1280 x 720 pixelov) s 294 PPI. Inovatívna technológia Miravision zlepšuje kvalitu obrazu, čím ešte viac nadchne užívateľov. Superrýchle sťahovanie z internetu zasa zabezpečí podpora 4G LTE, no a nezabudlo sa ani slot na Dual SIM, takže je možné použiť Porto S s dvoma rôznymi SIM kartami, alebo s jednou SIM kartou a jednou microSD kartou.

Aj keď je to stále len smartfón, môžete sa spoľahnúť na sledovanie svojho obľúbeného televízneho programu či uskutočňovanie videohovorov v špičkovej kvalite, pretože Porto S využíva Voice-Over-LTE technológiu.

S iba 7,6 milimetrami hrúbky v “páse” je Porto S jedným z najtenších smartfónov vo svojej cenovej kategórii. Pod jeho jednoduchým exteriérom sa nachádza výkonný štvorjadrový procesor MediaTek. Ponúka 8-megapixelový zadný fotoaparát s LED bleskom s možnosťou ľahko vytvoriť Full HD (1080p) videá, ktoré je možné prehrať priamo na Smart TV. Na prednej strane telefónu na vás čaká 2 MP selfie kamera.

Prichádza s novým operačným systémom Android 5.1 Lollipop, ktorý je čerstvo prepracovaný, rýchlejší, efektívnejší a kladie menšiu záťaž na batériu. Vďaka silnej 2 000 mAh batérii sa môžete spoľahnúť na 8-hodinovú dobu hovoru či pohotovostný čas v 3G sieti o dĺžke 6 a ¼ dňa, čo môže byť aj dlhšie, ak si zapnete úsporný režim batérie.

Ponúkne 1 + 8 GB vnútornej pamäte telefónu, a ak to nestačí, až 64 GB microSD karta môže byť zapojená pre ďalšie použitie. Veľkosť telefónu je 143 x 72 x 7,6 mm a novinka váži len 125 gramov. Prichádza v bielej a tmavo-šedej farbe a odporúčaná cena je 129 eur.

Torino S sa v Coolpade inšpirovali prírodou, vďaka čomu vytvorili jedinčene zakrivený a na dotyk príjemný smartfón. Je krásny sklenený smartfón so 4,7-palcovým HD displejom (1280 x 720 pixelov) s hustotou 312,5 pixelov na palec (PPI) a zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov na zadnej strane.

Torino S je tenké 7,9 mm a disponuje diaľkovým infračerveným ovládaním a OTG. Zadný fotoaparát ponúka 8 megapixelov, zatiaľ čo predná selfie kamera sa pýši piatimi megapixelmi. Torino S prichádza s novým Androidom 5.1 Lollipop s nadstavbou cool UI 8.0. Batéria ponúkne kapacitu 1 800 mAh. Rozmery telefónu sú 139 x 67,8 x 7,9 mm. Novinka bude k dispozícii v bielej a zlatej (champagne) farbe za 199 eur.

Obe novinky dorazia na slovenský trh ešte v prvej polovici roka 2016.