Samsung vystavuje na veľtrhu CES 2016 inovácie, ktoré zmenia naše životy.

Spoločnosť Samsung predstavila na veľtrhu CES 2016 svoju víziu pre rok 2016. Vyzdvihli dôležitosť inovácií, ktoré zmysluplne menia naše každodenné životy, a zdôraznila internet vecí (IoT) ako otvorenú platformu, ktorú chce podporovať prostredníctvom technológie SmartThings.

Spoločnosť predstavila svoje nové bezrámové zakrivené televízory SUHD s displejom Quantum Dot, rodinné pripojené chladiace centrum Family Hub, najnovší model inteligentných hodiniek – Gear S2 Premium a tablet Galaxy TabPro S s veľkým displejom a operačným systémom Windows.

SUHD televízory Samsung pre rok 2016

Sú vybavené celosvetovo unikátnou 10-bitovou obrazovkou Quantum Dot, pri výrobe ktorej nebolo použité kadmium a ktoré ponúka maximálne vernú kvalitu obrazu s ohromujúcim jasom, výnimočným kontrastom a najrealistickejšími farbami, aké kedy značka Samsung ponúkla. Displej Quantum Dot predstavuje budúcnosť zobrazovacích technológií a dokáže bez skreslenia a zníženie jasu zobraziť prakticky akúkoľvek farbu z viditeľného spektra, a ponúknuť tak spotrebiteľom optimálny obraz bez ohľadu na okolité osvetlenie.

Samsung predstavil najnovšie prírastky do svojho radu audio prod23943157930_6cce4175c8_nuktov vrátane soundbaru HW-K950, ktorý je prvým výrobkom spoločnosti podporujúcim Dolby Atmos®. Ďalšou novinkou je prvý soundbar na trhu, ktorý túto technológiu preniesol aj do zadných bezdrôtových reproduktorov. Celá zostava HW-K950 poskytuje neuveriteľný 5.1.4 kanálový zvuk. V tenkom a elegantnom dizajne s výškou iba 2,1″ disponuje soundbar tromi prednými a dvoma zadnými reproduktormi, ktoré reprodukujú bohatý a plný zvuk šíriaci sa všetkými smermi. Ten je schopný naplniť akýkoľvek priestor a aj napriek tomu dokáže poskytnúť úplne detailné a realistické filmové zvuky.

Predstavili prvý Ultra HD Blu-ray prehrávač s označením UBD-K8500, ktorý je kompatibilný s technológiou HDR a v porovnaní s tradičnými Blu-ray prehrávačmi ponúka štyrikrát vyššie rozlíšenie a 64-krát výraznejšie farebné podanie. V spojení s SUHD televízorom Samsung s Quantum Dot obrazovkou poskytuje nový UHD Blu-ray prehrávač kvalitu obrazu, aká doteraz nebola v domácnostiach dostupná. Vďaka upscalingu zvyšuje prehrávač UBD-K8500 kvalitu obrazu štandardných Blu-ray a DVD diskov, užívatelia si tiež môžu prehrávať CD. Prehrávač UBD-K8500 si možno už teraz predobjednať. V USA sa začne predávať v marci 2016.

Inteligentné digitálne spotrebiče menia kuchyňu:23618194523_6596029fe3_n

Spoločnosť Samsung predstavila rodinné chladiace centrum Family Hub, ktoré patrí do novej kategórie domácich spotrebičov využívajúcich technológiu IoT. Tieto spotrebiče ponúkajú užívateľom nové možnosti pre hospodárenie s potravinami, ich nakupovanie a prípravu jedla. Stredobodom je 21,5″ LCD dotykový displej s Full HD rozlíšením.

Rodinné komunikačné centrum:

Family Hub dáva rodinám možnosť písať si odkazy, zasielať fotografie, zdieľať diáre a grafické náčrty, a to všetko priamo na dotykovom displeji chladničky alebo na smartfónoch, pokiaľ sú práve mimo domu.

Spotrebitelia si tak napríklad budú môcť skontrolovať, či majú zamknuté dvere alebo budú môcť zhasnúť svetlá priamo z displeja tohto rodinného centra.

Odstránenie bariér mobilnej produktivity a nositeľných technológií:

Spoločnosť predstavila novú edíciu inteligentných hodiniek Gear S2 classic23924037440_342bcbb20c_n. Prvý model sa vyznačuje luxusným povrchom z 18-karátového ružového zlata, druhý žiari platinou. Ich majitelia tak môžu vyjadriť svoj štýl jedinečným spôsobom a pritom si vychutnať rozšírené funkcie týchto zariadení.

Hodinky Gear S2 ponúknu funkciu zabezpečených mobilných platieb prostredníctvom Samsung Pay (k dispozícii v USA v roku 2016) a rozšíri sa kompatibilita so zariadeniami využívajúcimi operačný systém iOS, vďaka čomu budú dostupné širšej skupine užívateľov mobilných zariadení.

Aby bolo možné si hodinky čo najviac prispôsobiť osobnému vkusu, ponúkne Samsung rozšírený rad remienkov a ciferníkov. Samsung spolupracuje so špičkovými návrhármi na návrhu prémiových remienkov k hodinkám Gear S2 (napr. Colombo), a predstavil aj vtipné a hravé ciferníky. Na nich sa objavujú napríklad postavičky amerického komiksu Peanuts a umelecké kresby od Keitha Haringa, Jean-Michaela Basquiat, Jeremyville a Burtona Morrisa.

Okrem toho, spoločnosť Samsung uviedla úplne novú kategóriu mobilných zariadení a predstavila prémiový tablet Galaxy TabPro S, ktorý v sebe spája špičkové technológie a operačný systém Microsoft Windows 10. Vďaka integrácii najobľúbenejších funkcií notebooku a tabletu majú používatelia prístup ku všetkým funkciám PC vo forme ľahkého tabletu, čím získavajú vyššiu produktivitu notebooku pri zachovaní skvelej mobility, ktorú ponúkajú tablety.