Samsung predstaví tri doposiaľ vyvíjané projekty.

Samsung na tohtoročnom veľtrhu CES 2016 vôbec po prvýkrát predstaví tri projekty svojho vývojového centra Creative Lab. C-Lab je jedným z inovačných programov Samsungu, ktorý podporuje kreatívne nápady zamestnancov.

Svoju premiéru zažijú projekty WELT – opasok, ktorý používateľom pomôže so zdravým životným štýlom, pravidelne meria obvod pása a zaznamenáva denný režim a zvyky; rink – ovládanie nositeľných zariadení pomocou pohybov ruky a TipTalk – úplne nový spôsob prenosu zvuku z nositeľných zariadení prostredníctvom vlastného tela.

Vystavené budú v priestoroch Eureka Parku, kde sú zhromaždené všetky startupy veľtrhu CES, od 6. do 9. januára 2016. Hoci sú stále vo vývoji, Samsung chce ich prezentáciou získať najmä otvorenú spätnú väzbu od návštevníkov veľtrhu a na základe komentárov potom pracovať na ich ďalšom zdokonalení.

WELT je inteligentný opasok určený na bežné nosenie, ktorý užívateľom ponúka5kvJHgWcsZjy6Fzmlm5cnlC86aeMGGBbhzZHvqX6zmw diskrétnejšiu cestu, ako je možné využívať inteligentné technológie senzorov k monitoringu vlastného zdravia. WELT dokáže zaznamenať obvod pása, stravovacie návyky a počet krokov, alebo spočíta čas, ktorý užívateľ trávi v sede. Následne tieto dáta odošle do špeciálnej aplikácie, ktorá ich zanalyzuje a zostaví individuálny plán pre zdravý životný štýl, prípadne diétu.

Rink je zdokonalený ovládací systém mobilných nositeľných zariadení, ktorý sprostredkuje intuitívny a úplne nový spôsob interakcie s virtuálnym svetom. Možnosť intuitívne ovládať hru alebo obsah jednoduchým gestom ruky prináša užívateľom lepšie zážitky.

TipTalk je úplne nové rozhranie, prostredníctvom ktorého môžu ľudia počúvať zvuk zo svojich inteligentných zariadení, ako je Samsung Gear S2, bez slúchadiel alebo headsetov jednoduchým priložením vlastného prsta k uchu. TipTalk zdokonaľuje čistotu zvuku natoľko, že je možné napríklad prijímať hovory na verejných priestranstvách, v miestach, kde nie je možné hovoriť hlasno, alebo naopak v rušnom prostredí. TipTalk, navrhnutý vo forme remienka, môže byť použitý v kombinácii s akýmkoľvek typom hodiniek a je možné ho synchronizovať so smartfónmi vrátane funkcie prevádzania textu do reči (TTS).ôlkj+

Od svojho založenia v roku 2012 Samsung C-Lab podnecuje kreatívne myslenie naprieč spoločnosťou a dodnes už podporilo viac ako 100 projektov. Doteraz z nich bolo 70 úplne dokončených a 40 nápadov sa naďalej rozvíja.

V tomto roku bolo vybraných celkom deväť projektov s vysokým potenciálom. Samsung týmto projektovým tímom pomohol rozbehnúť plnohodnotné externé startupy. Napríklad vynálezca rozhrania TipTalk, Innomdle Lab, rozbehol svoje nezávislé podnikanie v auguste 2015.