Džentlmen dnešnej doby – aká je jeho „posvätná“ sedmička?

Byť v dnešnej dobe tým naozajstným džentlemnom určite nie je ľahká úloha. Džentlmenstvo je nielen o vhodne zvolenom oblečení či správnom výbere kávy, ale tiež o správaní sa a o vyberanom vkuse, ktorý je stavebným kameňom každého galantného muža. Aké pravidlá pomôžu pánom stať sa v dnešnej dobe džentlmenom a odlíšiť sa tak od ostatných?

  1. Kráľ presného načasovania – správny džentlmen sa v prvom rade riadi starým mottom, že „králi chodia vždy načas“, preto v každom prípade na stanovenú schôdzku dorazí presne v dohodnutú hodinu a minútu, aby na seba nenechal čakať. Ak vie, že sa zdrží, vopred sa ospravedlní a následne sa nezabudne ospravedlniť aj na mieste. Nedochvíľnosť sa medzi džentlmenmi nenosí, pôsobí totiž veľmi bezohľadne.
  2. Vybraný vkus na ženy – zdá sa to možno zvláštne, ale v dnešnej dobe určuje pravého džentlmena aj žena, ktorá stojí po jeho boku. Či už je to vrcholová manažérka, alebo mladá študujúca dáma, vždy by mala vedieť, ako sa správať po boku džentlmena. Sú tým myslené drobnosti. Napríklad, ženy by sa nemali hrnúť do dverí, ale spomaliť, aby ich muž mohol predbehnúť a otvoriť im dvere. Majú chodiť zásadne po mužovej pravici, v reštaurácii sa nechať usadiť, zvládnuť vkĺznutie do kabáta, ktorý im muž pridrží a podobne.
  3. Mobilný telefón ako zlozvyk dnešnej doby – niektorí dnešní muži nevedia, akými pravidlami sa riadiť v spoločnosti pri používaní mobilného telefónu. Pravý džentlmen na dôkaz toho, že čas strávený s vami je pre neho výnimočný, na SMS správy neodpovedá a hovory dvíha s prísľubom, že zavolá späť neskôr, pretože má práve niečo dôležité. Samozrejme, za drobné vyrušenie sa vám ospravedlní.
  4. Vycibrený vkus vo výbere kávy – kde inde ako v oblasti gastronómie nápojov sa dá odhadnúť lepšie, či sa muž vyzná alebo nie? Obzvlášť ženy určite ocenia lahodnú chuť a vôňu výnimočnej kávy. Dôležité je tiež dbať na kvalitu tohto nápoja a milovníkov estetiky poteší aj exkluzívny dizajn balenia.

TIP: Ikonická rozpustná káva NESCAFÉ predstavuje novú kávu zo super-prémiovej rady v luxusnej plechovej dóze, ktorá ideálne padne každému džentlmenovi, rovnako ako oblek šitý na mieru. Na výber je novinka NESCAFÉ Espresso Intenso s čokoládovo-karamelovými tónmi a NESCAFÉ Espresso Original pre milovníkov kávy s ovocnými tónmi. Túto jemnú a vyváženú chuť navyše podčiarkne delikátna pena – baristami nazývaná crema – na hladine šálky. Balenie obsahuje tú najkvalitnejšiu 100 % kávu Arabica. 

  1. Vyberané správanie – je základ každého správneho muža. Čo sa pod ním skrýva? Džentlemn by sa mal vždy správať veľkoryso, mal by byť prirodzene milý, zdvorilý, ochotný s čímkoľvek pomôcť ostatným, galantný a predovšetkým úctivý nielen k ženám, ale aj osobám rovnakého pohlavia. Správny muž často ďakuje a používa aj slovo „prosím“. To všetko dnešným mužom často chýba
  2. Vyberaný vkus v obliekaní – obliecť sa luxusne nie je žiadne umenie, ak máte k tomu dosatočné finančné prostriedky. Galantného muža spoznáme úplne inak – oblieka sa vhodne – primerane k určitému okamihu či k spoločnosti, ktorá ho očakáva. Súčasný pojem džentlmena je mylne spájaný s nutnosťou byť dokonale oblečený, čo je veľmi subjektívna predstava. Džentlmen je muž, ktorý vie, aké oblečenie si vziať do kina, na ples, na brunch či popoludňajšiu kávu s klientom a pritom má stále svoj osobitý šarm. Jeho oblečenie je vždy čisté, upravené a pôsobí uhladeným dojmom.
  3. Skromnosť sama – v poslednom bode je nutné spomenúť – džentlmen je síce muž dokonalý v každom ohľade, ale o to viac je v každej okolnosti skromným človekom – vychvaľovanie sa považuje za silne nedžentlmenské!

Káva NESCAFÉ Espresso Intenso a Espresso Original je dostupná v obchodoch za odporúčanú maloobchodnú cenu 8,39 EUR (95 g).