De Rooy Truck Team vyhral Dakar 2016 na pneumatikách Goodyear.

Tím De Rooy vyhral v sobotu 16. januára súťaž kamiónov na pretekoch Dakar 2016 na štandardných terénnych pneumatikách Goodyear ORD. S dĺžkou 9 000 kilometrov, ktoré musia pretekári behom trinástich dní zvládnuť v najťažšom teréne Argentíny a Bolívie, je Dakar – známy aj ako Odyssea – považovaný za najťažšie preteky na svete.

De Rooyov Powerstar Iveco #501 nechal za sebou viac ako 50 kamiónov z celého sveta a poctu pre víťaza prijal na konci vyčerpávajúcej etapy v Rosariu. Posádku trucku obutého do off-roadových pneumatík Goodyear ORD s rozmerom 375/90R22.5 vyrobených v Luxembursku tvorili vodič Gerard de Rooy z Holandska, navigátor Moises Torrallardona zo Španielska a mechanik Poliak Darek Rodewald. Okrem toho, že De Rooyov tím vyhral dakarskú súťaž kamiónov, jeho rýchle podporné nákladné vozidlo, rovnako na pneumatikách Goodyear ORD s vodičom Tonom Van Genugtenom, dojazdilo preteky na piatom mieste celkového poradia. Ide o druhé De Rooyovo víťazstvo v dakarskej súťaži kamiónov po úspechu z roku 2012, ale o prvé na pneumatikách Goodyear.

Goodyear nám pred Dakarom zabezpečil skvelú technickú podporu a poradenstvo, najmä pokiaľ ide o odporúčanie správneho hustenia. Podmienky na Dakare sú nepochybne najtvrdšie. Zahŕňajú to najhoršie zo všetkého, vrátane piesku, skál a bahna, takže pneumatiky sú jedny z najdôležitejších faktorov. Off-roadové pneumatiky Goodyear ORD 375/90R22.5 spravili fantastickú službu a kľúčovým spôsobom sa podieľali na našom víťazstve,“ povedal Gerard De Rooy.

„Blahoželáme Gerardovi De Rooyovi a jeho tímu k ich fantastickému úspechu a k výhre v celkovej klasifikácii kamiónov na Dakare 2016. Bol to náročný, extrémny test našich terénnych nákladných pneumatík Goodyear ORD v praxi. Gerard de Rooy a jeho tím víťazstvom v triede kamiónov a piatym miestom rýchleho podporného vozidla preukázali, že ide o veľmi výkonné pneumatiky, dokonca i pri nasadení v extrémnom teréne,“ povedal Benjamin Willot, riaditeľ marketingu nákladných pneumatík Goodyear v Európe, na Blízkom východe a v Afrike.

Tím De Rooy z Holandska nastúpil na preteky Dakar 2016 s tromi nákladnými vozidlami na terénnych pneumatikách Goodyear ORD. Popri hlavnom pretekárskom kamióne s Gerardom De Rooyom za volantom to bol kamión jeho tímového kolegu Aleša Lopraisa a rýchle podporné vozidlo s vodičom Ton van Genugtenom. K voľbe pneumatík Goodyear pristúpili po rozsiahlych spoločných skúškach s technikmi luxemburského Goodyear inovačného centra, ktorí tímu pomohli doladiť najlepšie nastavenie a optimalizovať výkon pneumatík na najrôznejšie podmienky pretekov Dakar 2016.