Zemiakový šalát s červenou repou.

Stále obľúbenejšia červená repa si našla cestu aj na vianočný stôl. Ak hľadáte netradičnú alebo zdravšiu alternatívu k zemiakovému šalátu, potom je náš recept tá správna voľba.

Majonézu sme použili minimálne a doplnili sme šalát olivovým olejom. Šalát si môžete pripraviť nielen na Vianoce ale je vhodný aj ako alternatíva samostatného zeleninového jedla.

Suroviny:

Červená repa 400 g, strúčik cesnaku 1 ks, cibuľa 1 ks, majonéza DOMA 2 lyžice, soľ podľa chuti a 400 g zemiakov. Čerstvý, prípadne sušený kôpor (cca 1 lyžica), olivový olej –  2 lyžice, ocot 1 lyžica a korenie podľa chuti.DOMA Premium Majoneza

Postup:

  1. Zemiaky a repu umyte a uvarte domäkka v šupke. Nechajte vychladnúť, pokojne do druhého dňa. Až potom starostlivo olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Cibuľu nakrájajte na prúžky. V miske vyšľahajte majonézu s olejom, prelisovaným cesnakom a nasekaným kôprom.
  3.  Najprv pridajte nakrájané zemiaky a cibuľu a dobre zamiešajte. Repu pridajte až nakoniec.
  4. Osoľte, okoreňte a podľa potreby dochuťte octom. Šalát môžete podávať hneď, najlepšie je ale druhý deň, až sa poriadne rozležia všetky chute.

TIP! Zemiakový šalát s červenou repou sa hodí ako príloha k mäsu alebo ako samostatná zeleninová večera plná vitamínov.