Tradičné koláčiky s masťou plnené višňovým džemom.

Inšpirujte sa na tohtoročné vianočné pečenie v kuchyni našich babičiek. Recept na koláčiky s masťou je osvedčený tradičný starý recept, ktorý je veľmi jednoduchý a lacný zároveň.

Masti sa nebojte – v surovom ceste ju síce ucítite, ale po upečení zmizne jej chuť ako mávnutím čarovného prútika. Hotové koláčiky sú krehké a nadýchané a voňajú krásne kakaovo.

Suroviny:

Múka hladká 170 g, Cukor múčka 150 g, Extra Džem Višňa Hamé 1 ks, Masť 150 g, Kakao 2 lyžice, Mandle lúpané 1 hrsť

Postup:

  • Z múky, masti, cukru a kakaa vypracujte hladké cesto. Obaľte ho fóliou a nechajte v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.
  • Oddeľujte z cesta menšie kúsky,z ktorých vytvarujete guľky s priemerom približne 2cm. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a dostredu každej guľôčky vytlačte jamku. Môžete použiť obrátený koniec varešky alebo pokojne prstom.
  • Plech vložte do rúry predhriatej na 170°C a pečte asi 10 minút. Upečené koláčiky nechajte vychladnúť a potom ich naplňte višňovým džemom a položte na nich mandľu.