Stella, pomenovaná po hviezde, uvarená ako vianočný dar.

O niekoľko dní tu máme Vianoce, sviatky pokoja a lásky, ktoré trávime v kruhu rodiny. Dotvorte si sviatočnú atmosféru aj pivom Stella Artois, ktoré už od svojho vzniku patrí na vianočný stôl. Tento zlatistý mok bol uvarený ako vianočný dar pre belgické mesto Leuvene, odkiaľ pochádza. Aj tieto sviatky si vytvorte domácu pohodu spolu so Stella Artois.

Príbeh Stella Artois sa začal pred vyše 600 rokmi v belgickom meste Leuvene. V mestských záznamoch sa nachádzajú zmienky o miestnom pivovare “DenHoorn” a časť názvu v preklade znamená „roh“, ktorý je aj súčasťou loga Stella Artois. Neskôr pivovar vlastnil majster pivovarník Sebastian Artois, ktorý ho premenoval na Artois.

Stella získala svoje meno v roku 1926, kedy pivo uvarené na počesť tradičných Vianoc bolo obzvlášť iskrivé, a preto bolo pokrstené „Stella“, čo v latinčine znamená hviezda. Veľmi rýchlo sa stalo obľúbeným a už v priebehu roka bolo dostupné všade v Belgicku. Za svoj veľký úspech vďačí aj tomu, že sa v krajine po prvýkrát pivo predávalo v sklenených fľašiach. Zvýšila sa tak hygiena a hlavne kvalita nápoja.

Stella Artois je prémiové pivo, ktoré v sebe skrýva spojenie výnimočnej chuti a osvieženia. Tento elegantný belgický ležiak je varený z tých najlepších surovín a obsahuje 5% alkoholu. Má charakteristickú chuť s príjemnou horkosťou, čím je odlišný od ostatných ležiakov na našom trhu. Stellu Artois si môžete vychutnať vo vybraných podnikoch, alebo ju zoženiete v dobrých obchodoch. Určite bude skvelou voľbou na váš vianočný stôl.

Viac informácií nájdete na www.molsoncoors.com.