Spoločnosť Metzeler Slovakia si na podporu svojho rastu vybrala Goodman Senec Logistics Center na Slovensku.

Skupina Goodman, ktorá je svetovým lídrom v oblasti vlastníctva, budovania a správy priemyselných nehnuteľností, uzatvorila so spoločnosťou Metzeler Slovakia, clenom skupiny Vita Group, novú nájomnú zmluvu na dobu 10 rokov týkajúcu sa zariadenia s výmerou 6 000 m² v Goodman Senec Logistics Center. V roku 2015 už skupina Goodman uzatvorila zmluvy na 26 000 m2 plochy v Senci na Slovensku.

Spolocnost Metzeler Slovakia je dcerskou spolocnostou skupiny Metzeler Schaum GmbH so sidlom v Nemecku, ktora je poprednym svetovym vyrobcom PU peny, polotovarova produktov z PU peny v oblasti leteckeho, automobiloveho a zeleznicneho priemyslu a taktiez svetovy vyrobca matracov. Vzhľadom na pokračujúci rast svojho podnikania spoločnosť Metzeler Slovakia potrebovala nájsť nové, moderné zariadenie, ktoré by vyhovovalo jej špecifickým potrebám.

Spoločnosť Metzeler Slovakia si zvolila Goodman Senec Logistics Center na základe jeho strategickej polohy, kvalitných technických podmienok navrhnutých pre nové zariadenie a kvôli príležitosti spojiť svoju výrobu, logistiku a administratívu pod jednu strechu. Objekt ponúka 5 200 m² skladovacích priestorov „triedy A“, 470 m² kancelárskych priestorov a ďalších 330 m² určených pre technické vybavenie a skladovanie v exteriéri.

Zariadenie pre spoločnosť Metzeler Slovakia bolo dokončené iba tri mesiace po podpise zmluvy. Zmluva na desaťročný prenájom potvrdzuje silnú reputáciu skupiny Goodman v regióne v oblasti poskytovania kvalitných zariadení a najlepšej správy nehnuteľností vo svojej triede. Ako súčasť integrovaného obchodného modelu skupiny Goodman typu „vlastniť + budovať + spravovať“ bude mať spoločnosť Metzeler Slovakia prospech aj z nepretržitej technickej a prevádzkovej podpory zo strany interného tímu Skupiny Goodman zodpovedného za poskytovanie služieb v oblasti správy nehnuteľností.

Logistické centrum Goodman Senec.

Goodman Senec Logistics Center je vo vlastníctve Goodman European Partnership, čo je prioritný subjekt skupiny Goodman v oblasti realitných investícií. Toto centrum má ideálnu polohu, iba 18 km od bratislavského letiska, čo ho povyšuje na jednu z najväčších a najatraktívnejších logistických lokalít na Slovensku. Centrum je ľahko dostupné z diaľnice D1 s dopravným napojením na Bratislavu, Trnavu a rýchlo sa rozvíjajúce logistické centrá v Poľsku, s jednoduchým napojením na Českú republiku a Rakúsko. Po úplnom dokončení logistické centrum ponúkne až 100 000 m2 vysoko kvalitných priestorov.

„Počas uplynulého roka sa Goodman Senec Logistics Center stalo jednou z najrýchlejšie rastúcich a najatraktívnejších nehnuteľností na slovenskom trhu. Sme teda presvedčení, že toto logistické centrum a skupina Goodman boli pre nášho klienta vynikajúcou voľbou“, uviedol Martin Hudák, hlavný vyjednávač spoločnosti Cushman & Wakefield Slovakia.