Skoncujte s fajčením! S Novým rokom! Nová výzva!

Oslávte vstup do Nového roka a predsavzajte si zdravý životný štýl bez fajčenia. Bojíte sa, že vám novoročné predsavzatie nevydrží? S aplikáciou iCoach a inteligentným digitálnym sprievodcom zvládnete úspešne nielen prvé dni, ale i ďalší rok! Kampaň Európskej komisie ”Ex-fajčiari sú nezastaviteľní” pomáha už od roku 2011 mladým ľuďom v boji proti fajčeniu a užívaniu tabaku. Európska komisia je úspešná vďaka podporovaniu výhod života bez fajčenia, akými sú oslava lepšieho zdravia a blahobytu, disponibilnejší dôchodok a lepšia kvalita života.

iCoach – zdravotný tréner pre všetkých.

Aplikácia iCoach 2015 bola oficiálne predstavená vo februári tohto roka a aktuálne ju využíva viac ako 464.780 užívateľov. Na Slovensku sa do aplikácie iCoach do konca mesiaca november zaregistrovalo celkom 9.165 používateľov. Aplikácia je zadarmo dostupná v 23 jazykoch pre 28 krajín Európskej únie, kedykoľvek a kdekoľvek. Je jednoducho prístupná on-line a pre mobilné aplikácie Apple a Android, čím je svojim užívateľom neustále k dispozícii. Rovnako ako propagácia mnohých výhod života bez fajčenia, inovatívny digitálny zdravotný tréner ponúka registrovaným užívateľom prostredníctvom piatich progresívnych fáz praktickú pomoc ako prestať fajčiť. Od svojho oficiálneho predstavenia v roku 2011, až 36 % užívateľov iCoach aplikácie potvrdilo, že prestalo fajčiť v priebehu 3 mesiacov.

Rozžiarená Európa.

Ex-fajčiari môžu svoje úspechy navyše ešte stále osláviť zapálením prskavky na digitálnej mape Európy, ktorá je on-line dostupná až do konca januára. Do 13. novembra bolo v rámci krajín Európy zapálených viac ako 11.232 prskaviek, z toho viac ako 46.41 %užívateľov vo svojej odpovedi uviedlo ako najväčšiu motiváciu v boji proti fajčeniu strach o svoje zdravie. Nasledovala rodina a zdravie a jeden zo silných podnetov predstavuje aj finančná motivácia.

Na základe posledných údajov, 24 % spomedzi zaregistrovaných ex-fajčiarov prestalo úspešne fajčiť v priebehu 1 roka! Vekový priemer ex-fajčiarov na Slovensku predstavuje vekovú hranicu 29.3, z toho 55 % evidovaných ex-fajčiarov je zamestnaných a viac ako 68 % má stredoškolské vzdelanie.