Samsung predstavuje novú generáciu smartfónov série Galaxy A.

Najnovšie smartfóny z radu Galaxy A charakterizujú vlastnosti prémiových modelov. Zákazníci sa môžu tešiť na prvotriedny fotoaparát, osemjadrový procesor alebo možnosť mobilných platieb, to všetko v tele z kovu a skla.

Spoločnosť Samsung uvádza na trh smartfóny Galaxy A7 (2016), Galaxy A5 (2016) a Galaxy A3 (2016). K dispozícii budú v troch veľkostiach displeja: 5,5 palca (A7), 5,2 palca (A5) a 4,7 palca (A3). Na vybraných trhoch sa začnú predávať od polovice decembra v čiernej, zlatej a bielej farbe.

„Dlhodobo sa snažíme zameriavať na inovácie, ktoré vychádzajú z potrieb našich zákazníkov a spätnej väzby od nich. Pri vývoji Galaxy A (2016) sme vychádzali z informácií, ktoré sme o predchádzajúcich modeloch Galaxy A od zákazníkov získali. Tieto potreby sme pretavili do dômyselných a pôsobivých vylepšení, ktoré charakterizujú naše najnovšie produkty,“ povedal JK Shin, prezident a CEO spoločnosti Samsung Electronics, divízie IT & Mobile Communications.

Mobilné platby.BT9zppQ0ioK-kH9zgaDlSKPD2qfkuAu7WSP84CAUsMg

Smartfóny zo série Galaxy A (2016) vychádzajú z prémiového dizajnu radu Galaxy a sú vyrobené z kovu a skla. Modely A5 (2016) a A7 (2016) podporujú službu Samsung Pay, ktorá umožňuje jednoduché a bezpečné mobilné platby prakticky kdekoľvek. Samsung Pay totiž podporuje technológiu Magnetic Secure Transmission (MST) aj Near Field Communication (NFC). Platby sú chránené overovaním odtlačkov prstov.

Fotoaparát: Všetky tri novinky sú vybavené rozšírenými funkciami fotoaparátu pre ostrejšie a jasnejšie fotografie a videá. Tento pokročilý systém zahŕňa funkciu optickej stabilizácie obrazu (OIS), ktorý zabraňuje rozmazaniu, a predný (5 Mpix) a zadný fotoaparát (13 Mpix), ktoré sa postarajú o optimálne snímky v tmavých podmienkach. Fotoaparát sa aktivuje počas necelej sekundy dvojitým kliknutím na domáce tlačidlo. Pre zachytenie perfektných selfie majú smartfóny k dispozícii funkciu Wide Selfie, Palm Selfie či Beautifying Effects.

Dostupnosť: Samsung Galaxy A7 (2016), A5 (2016) a A3 (2016) budú uvedené na trh v polovici decembra 2015 najprv v Číne a následne na ostatných trhoch. Na Slovensku budú dostupné v čiernej, zlatej a bielej farbe.