PRESTRETÉ (pre vašich prvých 33 paleo receptov).

Kniha Prestreté (TRIO Publishing, 2015) dáva do pozornosti čoraz obľúbenejší štýl stravovania – paleo. Nie je to však odborná zdravotná štúdia, má praktické kulinárske zameranie.

Je určená všetkým tým, ktorí radi varia a ešte radšej jedia. W. Švábenský vychádzal zprestrete_3D vlastných chuťových a zdravotných skúseností a T. Šomody jedlá profesionálne uvaril a dohliadol aj na odborný rozpis surovín a postupov. Paleo nie je diéta, skôr životný štýl, ktorý sa snaží v stravovaní „vrátiť ku koreňom“. Zjednodušene povedané – je to metóda stravovania, ktorá napomáha predchádzať nežiaducim výkyvom hladiny inzulínu v tele a umožňuje obéznym chudnúť bez jo-jo efektu.

Publikácia obsahuje 33 zaujímavých receptov, ktoré síce dodržiavajú princípy palea, ale vyskúšať si ich môže každý. Je príležitosťou ochutnať niečo netradičné a pritom dobré a zdraviu prospešné. Ak je však čitateľ spokojný so svojím zdravím a životným štýlom aj bez palea, nemusí na tom nič meniť. Recepty z tejto kolekcie si môže vyskúšať len tak pre chuť a pre radosť.