Pneumatiky, ktoré zvládnu 1,2 milióna kilometrov.

Spoločnosť Dunlop Europe ako jeden z najvýznamnejších výrobcov vysoko výkonných motocyklových pneumatík, dokončila vývoj a testy najnovšieho radu v kategórii športovo turistických pneumatík RoadSmart III. Novinku navrhlo, vyvinulo a vyrobilo európske vývojové centrum značky Dunlop, ktoré stojí i za víťaznou pneumatikou tohtoročných pretekov Isle of Man TT 2015.

Do výroby bola nová RoadSmart III schválená po najintenzívnejšom a najdôkladnejšom testovaní v celej európskej histórii značky Dunlop.

Pneumatika RoadSmart III bola navrhnutá predovšetkým pre potreby európskych jazdcov a vozoviek. Aby mohla splniť požiadavky na označenie vysoko výkonná pneumatika, európski inžinieri značky Dunlop 31 mesiacov vykonávali testy, pri ktorých preverovali jej kvality na vzdialenosti neuveriteľných 1,2 milióna kilometrov.

Kým sa nám podarilo dosiahnuť cieľ vytvoriť vynikajúcu cestnú pneumatiku v danej kategórii určenej pre európskych motocyklistov, vyhodnotili sme viac ako 200 rôznych zmesí a konštrukčných možností. Počas viac ako 31 mesiacov sme intenzívne preverovali nové materiály, rôzne dezény behúňa a najmodernejšie zmesi, aby sme získali konečnú podobu novej pneumatiky,” priblížil v novembri celý rozsah testovacieho programu Andy Marfleet, riaditeľ marketingu Dunlop Europe.

Charakteristický dezén, ako prvý európsky, motocyklových pneumatík značky Dunlop navrhlo Európske štúdio pokročilého dizajnu Dunlop (Europe’s Advanced Design Studio). Zvolilo kombináciu zmesi odolnej voči opotrebovaniu a – pre značku Dunlop po prvýkrát – unikátnu technológiu behúňa so vzájomne prepojenými drážkami IGT (Interconnecting Groove Tread).

Pneumatika RoadSmart III vyzerá a aj je iná. Technológiu iGT sme navrhli s cieľom zvýšiť jej výkonnosť na mokrej vozovke, ktorú považujú európski motorkári, najmä na severe kontinentu, za veľmi dôležitú charakteristiku. Inovatívny dezén behúňa okrem toho predlžuje aj životnosť a zaručuje rovnomerné opotrebovanie po celý čas životnosti. Vďaka týmto technológiám sme splnili náš cieľ poskytovať pneumatiky, ktoré si zachovávajú vysokú výkonnosť po čo najdlhší čas. Práve sme ich schválili do výroby; viac technických informácií zverejníme začiatkom roku 2016,” dodal Andy Marfleet.

Pneumatika Dunlop Europe RoadSmart III bude na trhu od januára 2016 v 18 rozmeroch pokrývajúcich všetky motocykle, od veľkých GT až po najnovšiu generáciu stredných „twinov“. Viac informácií o výrobkoch a značke Dunlop Európa nájdete na www.dunlop.sk alebo na twitterovom účte @DunlopMoto.