Goodyear platinový partner Bayernu Mníchov.

Goodyear, svetový výrobca prémiových pneumatík, sa od 1. januára 2016 stane platinovým sponzorom FC Bayern Mníchov, najúspešnejšieho tímu nemeckej Bundesligy. Viacročná zmluva zahŕňa reklamu po obvode hracej plochy a mnoho ďalších reklamných práv.

Jürgen Titz, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodyear zodpovedný za Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko, povedal: „Bayern Mníchov je z hľadiska ďalšieho zvyšovania profilu našej prémiovej značky. S ďalším postupom začne toto partnerstvo zohrávať kľúčovú úlohu v stratégii značky Goodyear s integrovanou marketingovou a obchodnou komunikáciou vytvorenou na mieru pre našich spotrebiteľov a zákazníkov.“

Futbalové hviezdy vrátane Philippa Lahma, Francka Ribéryho, Thomasa Müllera a Manuela Neuera si môžu overiť vynikajúcu kvalitu výrobkov značky Goodyear sami, a to hneď dvoma rôznymi spôsobmi. Pneumatikami Goodyear sú vybavené jednak súkromné vozidlá mnohých hráčov, tak aj tímový autobus.

Goodyear do nového partnerstva vstupuje s myšlienkou na celosvetový trh. „Či už Bayern Mníchov, tak aj Goodyear majú veľmi silný medzinárodný kontext. Stretnutia sa prenášajú do celého sveta a majú tak viac ako 400 miliónov fanúšikov na všetkých svetadieloch. Obe značky majú veľmi pozitívnu povesť, ktorá nepozná hranice,“ povedal Darren Wells, prezident obchodnej jednotky The Goodyear Tire & Rubber Company pre Európu, Blízky východ a Afriku. „Pre obe značky je spoločná aj dlhá a úspešná história, túžba po víťazstve a oddanosť novinkám.“

„Veľmi nás teší, že sme nadviazali spoluprácu s takou poprednou medzinárodnou spoločnosťou, akou je Goodyear. Goodyear je výrobca prémiových pneumatík, pre ktorého je prioritou najvyššia kvalita, takže nás veľmi teší, že vstupuje do rodiny Bayernu Mníchov,“ povedal k tomu Karl-Heinz Rummenigge, výkonný predseda futbalového klubu.