Axis predstavuje dve nové sieťové kamery s dizajnom „bullet-style“ a HDTV rozlíšením pre zlé svetelné podmienky

Společnost Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje dve nové sieťové „bullet“ kamery s rozlíšením HDTV určené pre nonstop denný aj nočný video dohľad. Modely AXIS P1435-E a AXIS P1435-LE sú vybavené technológiou Zipstream spoločnosti Axis, ktorá znižuje nároky na šírku prenosového pásma a kapacitu úložísk v priemere o 50% a viac oproti štandardnej kompresii H.264.

Vďaka technológii Lightfinder môžu kamery AXIS P1435-E a AXIS P1435-LE snímať farebný obraz aj pri veľmi nepriaznivých svetelných podmienkach. Obe kamery sú navyše vybavené technológiou zaisťujúcou široký dynamický kontrast pre forenzné snímanie (WDR – Forensic Capture), ktorá umožňuje zvládať zložité zábery so širším kontrastom, napríklad keď slnečné svetlo vytvára veľmi jasné miesta, ale súčasne vidia aj oblasti s tmavým tieňom.

„V podobe modelov AXIS P1435-E a AXIS P1435-LE predstavujeme dve nové kompaktné a cenovo výhodné ‚bullet‘ IP kamery, ktoré ponúkajú najnovšie technológie spracovania obrazu pre jasnú identifikáciu aj v najnáročnejších svetelných podmienkach,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications. „Obe kamery je možné inštalovať vo vnútorných i vonkajších priestoroch, pričom vhodným doplnkom je náš nový kryt proti klimatickým vplyvom, ktorý je navrhnutý tak, aby chránil kamery pred silným dažďom.“

Pre obe kamery AXIS P1435-E a AXIS P1435-LE je charakteristické kompaktné a ľahké telo s integrovanou úchytkou pre montáž na strop alebo stenu. Aby boli inštalácie ešte jednoduchšie, je k dispozícii aj široká škála montážneho príslušenstva. Modely AXIS P1435-E a AXIS P1435-LE ponúkajú jednoduchú inštaláciu vďaka približovaniu a zaostreniu pre jemné vyladenie obrazu, ktoré sa vykonáva na diaľku z počítača, a nie priamo na samotnej kamere. Okrem toho je k dispozícii aj počítadlo obrazových bodov (pixelov), ktoré zabezpečuje, aby bolo vždy dosiahnuté požadované rozlíšenie.

Kamery môžu snímať obraz vo formáte Axis Corridor Format, ktorý umožňuje plne využiť pomer strán obrazu 16:9 pri záberoch a sledovaní úzkych oblastí na výšku, napríklad schodísk, vstupných hál, uličiek alebo tunelov. Funkcia P-Iris zaisťuje optimálnu hĺbku ostrosti záberu, jeho rozlíšenie, kontrast a čitateľnosť. Kamery AXIS P1435-E a AXIS P1435-LE majú I/O port, ktorý možno využiť pre jednoduché hlásenia o udalostiach na poplachovú ústredňu alebo pre ovládanie relé, či podobných prvkov. Napájanie je zabezpečené vďaka protokolu Power over Ethernet – kamery je možné napájať cez dátový sieťový kábel, teda nie je nutné inštalovať k nim napájacie káble, čo znižuje celkové náklady na inštaláciu. Model AXIS P1435-LE je navyše vybavený funkciou Axis Optimized IR, čo je technológia IR LED prísvitu bez veľkých nárokov na príkon, ktorý automaticky nasvieti akýkoľvek záber aj v úplnej tme – táto technológia sa dobre hodí na detekciu objektov do vzdialenosti až 30 m.

010816_1456_Axispredsta2.jpg