Synology uvádza na trh svoj prvý smerovač s rýchlosťami do 1900 Mbit/s.

Spoločnosť Synology® Inc. uvázda na trh svoj prvý smerovač, Synology Router RT1900ac. Tento vysokorýchlostný bezdrôtový smerovač je určený na zabezpečenie vynikajúceho pokrytia v domácnosti aj kancelárii. Ponúka veľké množstvo sieťových funkcií, bohatý výber doplnkového softvéru a intuitívne používateľské rozhranie.

Synology Router RT1900ac prichádza s vlastným operačným systémom Synology Router Manager (SRM), ktorý ponúka sieťové nástroje na profesionálnej úrovni, avšak v cene spotrebiteľského zariadenia. V prvom rade ponúka garanciu kvality služieb na aplikačnej vrstve (QoS – Quality of Service) a umožňuje tak monitorovať a kontrolovať využitie šírky pásma nie len na úrovni zariadení, ale až na úroveň jednotlivých aplikácií. Je taktiež vyzbrojený rozsiahlou databázou stránok s nevhodným obsahom, takže funkcie Web-filter a Parental Control umožňujú na základe DNS požiadaviek blokovať prístup k tisíckam stránok podľa nastavení. Majiteľ firmy alebo rodič v domácnosti tak môže ľahko nastaviť prístupy a prístupové časy doslova na pár klikov.

Nie je iba smerovačom. Vďaka Synology Package Center si môže používateľ stiahnuť množstvo prídavného softvéru a premeniť tak svoj nový smerovač napríklad na VPN server, autentifikačný RADIUS server, DNS server, sťahovanie centrum 24/7 či mediálny server a to rovnako pre domáce ako aj kancelárske prostredie.

Používateľské rozhranie ovládané cez web sa podobá klasickému prostrediu domáceho počítača, čím sa správa sieťového prostredia a bezdrôtových sietí stáva ešte intuitívnejšou. Ak si však netrúfate ani na takéto nastavenie, prichádza Synology s aplikáciou DS router pre Android aj iOS zariadenia, vďaka ktorej môžete sledovať stav vašej siete a meniť jej nastavenia priamo zo smartfónu a nemusíte byť pritom prihlásený ani vo vlastnej sieti.

Ponúka popri štyroch gigabitových LAN portoch aj tri nastaviteľné antény s veľkým dosahom a podporu najnovšieho bezdrôtového štandardu 802.11ac, čoho výsledkom sú kombinované prenosové rýchlosti až do 1900 Mbit/s. Synology Router RT1900ac je vyzbrojený dvojjadrovým 1,0 GHz procesorom pre ešte lepší výkon aj pri pripojení niekoľkých klientov súčasne. Navyše, port USB 3.0 a šachta na SD (SDXC) pamäťové karty umožňujú pripojiť k smerovaču externé úložné jednotky a zdieľať tak ich obsah s ostatnými používateľmi. Synology Router RT1900ac je tak možné poľahky premeniť na sieťové úložné riešenie (NAS). A pre používateľov, ktorí bývajú v miestach, kde je internetová infraštruktúra nedostatočná, pripravil Synology ešte jedno prekvapenie – podporu 3G/4G USB modemov, vďaka ktorým sa Router RT1900ac premení na plnohodnotný bezdrôtový hotspot.

Dostupnosť:

Synology Router RT1900ac je dostupný od dnes globálne. Odporúčaná koncová cena pre slovenský trh je 130 Eur bez DPH.