Súťaž najlepších barmanov je zahájená.

Bratislave slávnostne odštartoval tretí ročník uznávanej medzinárodnej súťaže barmanov Diageo Reserve World Class. V priestoroch reštaurácie UFO watch.taste.groove sa stretlo 21 najlepších uchádzačov z rôznych kútov Slovenska, ktorí zabojujú o prestížny titul najlepšieho slovenského barmana.

Súťažiacich čaká niekoľkomesačný vzdelávací a tréningový program plný rôznorodých workshopov za účasti expertov v oblasti bartendingu či guest bartending víťaza historicky prvého Slovenského kola a ambassadora World Class Tonyho Velicha a to priamo v baroch zapojených do súťaže. Lokálne kolo World Class vyvrcholí 2. júna 2016, kedy sa po finálových súťažných disciplínach vyhlási meno najlepšieho barmana. Víťaz bude našu krajinu reprezentovať na celosvetovom finále v americkom Miami.

„Nesmierne ma teší, že sa Diageo Reserve World Class Competition u nás stala nielen špičkovou súťažou najlepších osobností v oblasti bartendingu, ale je zároveň výbornou vzdelávacou platformou, vďaka ktorej sa nám darí dvíhať úroveň a kvalitu barovej kultúry na Slovensku. Do tretieho ročníka sa prihlásilo množstvo talentovaných a kreatívnych barmanov a som presvedčený, že naša krajina opäť zažiari na svetovom finále v Miami,“ uviedol Martin Dobiš, zástupca spoločnosti Italmarket Slovakia, ktorý súťaž organizuje.

Zahájenie lokálneho kola najväčšieho podujatia v súčasnom barovom svete  si nenechali ujsť ani pozvané osobnosti z barového sveta. Špeciálnym hosťom večera bol Charles Joly, svetový víťaz Diageo Reserve World Class 2014, ktorý predviedol svoju performance na súťažnú disciplínu „Cuisine meats cocktails“  a zároveň inšpiroval súťažiacich pred štartom súťaže. Ďalším hosťom večera bol minuloročný víťaz slovenského kola Filip Navrátil, ktorý úspešne reprezentoval našu krajinu na celosvetovom finále medzinárodnej súťaže Diageo World Class 2015 v Kapskom Meste. Košičan získal pre Slovensko historicky prvú cenu v tejto súťaži. Filip uchvátil porotu v jednej z piatich finálových disciplín „Street Food Jam“, ktorú s prehľadom výhral. Na podujatí nechýbal ani historicky prvý víťaz slovenského kola World Class 2014 Tony Velich, ktorý minulý rok reprezentoval našu krajinu na svetovom finále súťaže v Anglicku. Vďaka svojej kreativite, výbornej technike, skvelej prezentácii a vystupovaniu sa Tony dostal do užšieho finále a umiestnil sa na fantastickom 13. mieste.

Diageo Reserve World Class:

Diageo Reeserve World Class je najnáročnejšou a najoceňovanejšou súťažou barmanského umenia v mixologickom svete. Vznikla v roku 2004 ako tréningový program pre barmanov a postupne sa rozrástla do celosvetových rozmerov. Od roku 2008 sa do súťaže zapojilo takmer 50 krajín sveta s dosahom na viac ako 20 tisíc profesionálnych barmanov. Súťaž je celosvetovou platformou na  výmenu a šírenie skúseností, informácií, inšpirácií a kreativity, príležitosťou na výnimočné stretnutia budúcich hviezd s nestarnúcimi celebritami bartendingu a mentormi súťaže ako Dale DeGroff, Gary Regan, či Peter Dorelli a mnohí ďalší.