Nový rad klimatizácií Samsung posúva hranice chladiacich a klimatizačných technológií.

Samsung počas AC Fóra 2015 v Kórei predstavil nové klimatizačné jednotky 360 Cassette, DVM Chiller, novú generáciu DVM S 30HP a novú kompaktnú vonkajšiu VRF jednotku DVM S Eco 14HP. Tieto klimatizačné zariadenia menia spôsob klimatizovania priestoru vďaka energetickej úspornosti, vyššiemu výkonu, optimálnemu využitiu priestoru a vyššej rýchlosti chladenia.

Fórum sa konalo za účasti celkom 750 svetových partnerov a médií. Až do polovice budúceho roka zavíta do 117 miest v 50 krajinách a odhaduje sa účasť 9 000 globálnych partnerov a médií, ktorí sa zoznámia s najnovšími produktmi a tiež víziou spoločnosti pre oblasť klimatizácií.

Počas otvorenia odhalil Samsung svoj plán spolupráce so svetovo uznávanými architektmi a odborníkmi. Cieľom je začlenenie Internetu vecí (IoT) do prostredia obytných priestorov. Russell Brown, člen Rady Kráľovského Inštitútu Britských Architektov (RIBA), tiež predstavil svoje myšlienky o architektúre či o budúcnosti návrhu priestorov.

Nová Samsung 360 Cassette.

Nový dizajn jednotky s názvom 360 Cassette celkom mení prúdenie vzduchu. Unikátny a revolučný ventilátor klimatizačnej jednotky formuje vzduch do kompletného horizontálneho prúdenia, pričom vytvára vrstvy chladeného vzduchu. Cirkulujúca vzduchová vlna neustále ovplyvňuje teplotu v miestnosti a poskytuje rovnomernú distribúciu vzduchu do všetkých smerov (360°). Riadenie bezlamelového ventilátora zabezpečuje rýchle a pohodlné chladenie bez chladného prievanu. Pritom pracuje so 100% objemom vzduchu, zatiaľ čo tradičné štvorcestné kazetové jednotky majú úbytok vzduchového výkonu až 25 %. Výsledná rýchlosť chladenia vzrástla o 34 %.

Môžete si vybrať z troch typov nastavenia vrátane horizontálneho, vertikálneho a špeciálne oddeleného prúdenia vzduchu pre konkrétny priestor.

Zariadenie môže byť integrované do stropu, alebo zavesené na stene a ponúka jedinečnú flexibilitu. Ladí so štýlom miestnosti. Používatelia ovládajú klimatizáciu prostredníctvom kruhového diaľkového ovládača so zvláštnym tlačidlom pre komfortné chladenie. Technológia Samsung Virus Doctor vzduch čistí od prachu, alergénov, vírusov i baktérií.

Nová generácia vysoko výkonného systému VRF: Samsung DVM S 30HP.

prináša vyššiu účinnosť a výkon, kombinuje DVM S s prelomovou inováciou pre vyšší výkon, účinnosť a spoľahlivosť.

Výkon zvyšujú vrátane nového Super invertorového špirálového kompresora s technológiou Flash Injection a optimalizovaného umiestnenia bypass ventilu, ktorý zvyšuje vykurovací výkon o 29 percent.

Novo pridaný hybridný tepelný výmenník zvyšuje plochu pre tepelnú výmenu, zatiaľ čo optimalizované riadenie chladiacej zmesi zvyšuje účinnosť o 10 %. Zároveň nový oválny difuzér zlepšuje dráhu prúdenia vzduchu a zvyšuje jeho rýchlosť o 17 percent.

Spĺňa prísne normy vďaka inovovanému systému detekcie úniku chladiacej zmesi. Ihneď, ako je zaznamenaný únik chladiacej zmesi v systéme, jednotka ju začne prečerpávať, uzavrie všetky ventily a izoluje ju v jednotke.

DVM S Eco 14HP: nová vonkajšia VRF jednotka.

DVM S Eco 14HP je nová VRF vonkajšia jednotka, ktorá predstavuje kompaktné riešenie pre bytové domy a kancelárske budovy.

Je vybavená invertorovým špirálovým kompresorom a vlnitými lamelami, ktoré zvyšujú tepelný výkon o 20 % a prúdenie vzduchu o 10 % v porovnaní s klasickými VRF vonkajšími jednotkami.

Vďaka vyššiemu výkonu je jediná vonkajšia jednotka schopná zabezpečiť klimatizáciu celého bytového alebo kancelárskeho objektu. Všetky priestory sú klimatizované novou klimatizačnou jednotkou, ktorá poskytuje maximálnu dĺžku potrubia až 160 metrov a prevýšenie až 50 metrov. Šírka samotnej vonkajšej jednotky je menej ako meter (940 mm), lepšie teda využíva priestor a umožňuje jednoduchú inštaláciu (pripojiteľnosť potrubia je zo štyroch strán).

Vysoko energeticky úsporný DVM chiller.

je odpoveďou na rastúci dopyt po vodných chladiacich systémoch po sprísnení predpisov EÚ týkajúcich sa úrovní F-plynov, je vybavený BLDC invertorovým špirálovým kompresorom s technológiou Flash Injection, ktorý zaisťuje viac ako 75 % vykurovacieho výkonu pri vonkajšej teplote -20 °C a vyššiu úsporu energie. Umožní užívateľom ročne znížiť prevádzkové náklady o 36 až 50 % v porovnaní s bežnými chladiacimi jednotkami.