Jesenné prehliadky Trnavy – stredovekého mesta kráľov.

Strávte sobotné dopoludnie objavovaním slávnej histórie Trnavy a spoznajte tajomstvá jej najkrajších sakrálnych pamiatok. Pre milovníkov histórie a cestovania pripravila oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism sobotné prehliadky aj počas mesiaca november.

Zažite návrat do minulosti a spoznajte stredovekú Trnavu. Vydajte sa spolu s nami na cestu poznávania kráľovského mesta vždy v sobotu v čase od 10:30 do 12:00 hod. Zoznámite sa s legendami a ich príbehmi, ktoré tvorili stredovekú históriu Trnavy. Počas prehliadky navštívite spolu so sprievodcom najznámejšie sakrálne pamiatky Trnavy, ktoré patria medzi najvyhľadávanejšie dominanty mesta.

Katedrála sv. Jána Krstiteľa je prvou ranobarokovou stavbou na Slovensku, ktorá patrí k najkrajším v Európe. Skvostom tejto sakrálnej stavby je interiér s pôvodným celodreveným hlavným oltárom z roku 1640, vysoký 20,3 m a široký 14,8 m. Katedrálu sv. Jána Krstiteľa navštívil v roku 2003 aj Svätý Otec Ján Pavol II., o čom svedčí aj pamätná socha na Univerzitnom námestí.

Bazilika sv. Mikuláša je významnou pamiatkou mesta, ktorej výstavba sa začala už v roku 1380. Tento gotický trojloďový kostol bol postavený na mieste staršieho románskeho kostola, na ktorý sa vzťahuje najstaršia písomná zmienka o Trnave. Chrám je dlhý 60 m, široký 31 m a výška hlavnej lode je 18 m. V barokovej kaplnke Panny Márie Trnavskej je milostivý obraz, na ktorom sa pri tragických udalostiach v meste objavili na tvári Panny Márie krvavé slzy a pot. V roku 2008 bol vďaka milostivému obrazu kostol vyhlásený za významné Mariánske pútnické miesto Trnavskej arcidiecézy.

Prvá prehliadka zameraná na sakrálne stavby Trnavy sa uskutoční 14.11.2015. Miesto stretnutia účastníkov prehliadky so sprievodcom je na Trojičnom námestí priamo pred Turistickým informačným centrom v Trnave. Cena vstupného je 3€/dospelí a 2€/študenti/seniori. Vstupenky je možné zakúpiť priamo v Turistickom informačnom centre – Regiónu Tirnavia, telefonicky na čísle +421/33 3236 440, zaslaním emailu na info@trnavatourism.sk alebo prostredníctvom online rezervácie na www.regiontirnavia.sk.

Tešíme sa na vás v Regióne Tirnavia!