Živelné rytmy improvizácie rozoznejú Bratislavský hrad.

Bratislava Tourist Board uvedie koncert z cyklu Bratislava Goes Classical, na ktorom vystúpia traja vynikajúci slovenskí umelci, klavirista Peter Breiner, huslista Stano Palúch a akordeonista Boris Lenko. Koncert s názvom Triango vás nenechá chladnými a už 13. 10. 2015 o 19:00 sa na neho môžete tešiť v Hudobnej sieni Bratislavského hradu.

Živelný prístup k hudbe, láska k improvizácii, snaha o prienik žánrov a kultúr, také je podľa Petra Breinera Triango. Úspešné zoskupenie, v ktorom okrem známeho klaviristu a skladateľa pôsobia aj huslista Stano Palúch a akordeonista Boris Lenko sa v októbri predstaví v rámci cyklu Bratislava Goes Classical. Na koncerte na Bratislavskom hrade nebudú znieť len vášnivé argentínske tangá, súbor uvedie aj komornú podobu folklórom inšpirovaných Breinerových Slovenských tancov. Ak chcete vedieť, čo všetko „še v Americe šnilo“ Petrovi Breinerovi, príďte.

Bratislava Tourist Board (BTB) je oblastnou organizáciou cestovného ruchu zastrešujúca najdôležitejšie komunikačné a marketingové aktivity destinačného manažmentu hl. mesta SR. Jej úlohou je vyzdvihnúť význam mesta, pre ľudí ktorí o neho majú záujem a ukázať Bratislavu tým, ktorí o nej veľa nepočuli. Je dôležitou súčasťou kultúrneho života v hlavnom meste, čoho výsledkom je aj nový projekt Bratislava goes Classical.

Bratislava Goes Classical je jedinečný projekt hlavného mesta Slovenska – Bratislavy. Je to spojenie veľkých operných spevov, európskych významných skladieb či svetovej scény a hlasov, ktoré svet dôverne pozná. Tento projekt priniesol tie najkrajšie chasidské piesne, vynikajúceho hobojistu Albrechta Mayera, či famóznu Shigeko Hata a mnoho ďalších na Bratislavský hrad. Spojil erbové inštitúcie akými sú Slovenská filharmónia, Slovenské národné divadlo, Hudobné centrum ako aj vybraných organizátorov vrcholných festivalov, či hudobných cyklov prezentujúcich jedinečný a bohatý program v oblasti klasickej hudby.

Na ďalší vynikajúci koncert s názvom JOHANNES BRAHMS: SONÁTY & VALČÍKY sa môžete tešiť už 9. novembra 2015 o 19:00, kedy vystúpi huslista Milan Paľa a violončelista Jozef Lupták spolu s dvoma zahraničnými hosťami: bulharským klaviristom Ivom Varbanovom a talianskou klaviristkou Fiammettou Tarli.

Vstupenky je možné zakúpiť v sieti ticketportal.sk | www.bagoclassical.sk