Špičková kvalita, profesionálne ovládanie – Canon PowerShot G5 X a PowerShot G9 X.

Canon rozširuje svoju prestížnu sériu PowerShot G o dva nové prírastky, PowerShot G5 X a PowerShot G9 X. Oba modely ponúkajú nekompromisnú obrazovú kvalitu, mimoriadnu rýchlosť a vysoký výkon. Sú vybavené podsvieteným 20,2-megapixelovým snímačom typu 1.0 CMOS a procesorom DIGIC 6 – to všetko v nádherne kompaktnom tele vreckových rozmerov.

Fotoaparát PowerShot G5 X je ideálny pre fotografických nadšencov, ktorí požadujú kvalitu a profesionálne ovládanie na úrovni DSLR. PowerShot G9 X je zas vhodný pre používateľov, ktorí chcú rozvíjať vlastnú kreativitu so špičkovým vreckovým fotoaparátom schopným zachytiť každý spontánny moment.

Vreckové rozmery, úžasné výsledky…

Či fotografujete panoramatické snímky krajiny alebo detailné portréty, širokouhlý 24 mm objektív prístroja PowerShot G5 X s vysokou svetelnosťou f/1,8 – 2,8, 4,2x zoomom a clonou s 9 lamelami vám umožní jednoduchú tvorbu nádherných záberov s krásne rozostreným pozadím (tzv. bokeh). No a širokouhlý 28 mm objektív s 3x zoomom fotoaparátu PowerShot G9 X so svetelnosťou f/2 – 4,9 vás obdarí ostrými a mimoriadne detailnými snímkami dokonca aj v pohybe alebo v náročných svetelných podmienkach.

Intuitívne ovládanie, nadčasový dizajn.

PowerShot G5 X hojne čerpá zo slávnej série G, umožní využívať širšiu paletu funkcií a nastavení, a to všetko v praktickom kompaktnom tele. Pre pokročilejších fotografov ponúka PowerShot G5 X vysoké rozlíšenie, displej typu OLED a elektronický hľadáčik s ovládaním ako na digitálnej zrkadlovke, s maximálnym pohodlím pri snímaní – ideálne pre fotografov, ktorí uprednostňujú tento spôsob komponovania záberu. Či sa chystáte zachytiť detailné snímky architektúry alebo prírodných scenérií, výklopný dotykový displej fotoaparátu PowerShot G5 X maximálne zjednoduší tvorbu unikátnych záberov z najrôznejších uhlov.

PowerShot G9 X poskytuje všetky funkcie, ktoré fotograf potrebuje na vyjadrenie vlastnej tvorivosti a na zachytenie spontánnych momentov. Je o 25 % tenší než PowerShot G7 X, čo znamená ešte lepšiu kompaktnosť a dokonalé využitie pre fotografov, ktorí požadujú špičkovú obrazovú kvalitu na svojich cestách. Veľký, intuitívny 3,0” dotykový displej s vysokým rozlíšením umožňuje jednoduché a kreatívne ovládanie končekmi prstov a rýchly prístup k nastaveniam a funkciám fotoaparátu, ktoré sú ukryté v jeho štýlovom a ľahkom tele. Oba modely disponujú ovládacím prstencom objektívu, ktorému sa dá rýchlo priradiť ovládanie rôznych fotografických funkcií vrátane clony a expozičného času.

Urobte zo svojich priateľov a blízkych hercov svojho nového filmu.

PowerShot G5 X a PowerShot G9 X z vás môže urobiť nádejného filmára – rozvíjajte vlastnú kreativitu v manuálnom režime nakrúcania videa a vytvorte videozáznam v úžasnej kvalite Full HD 60p s úplným ovládaním clony, expozičného času a ISO. Aby sa zaistil stabilný záznam aj pri nakrúcaní počas behu alebo rýchleho pohybu, oba fotoaparáty sú vybavené 5-osovým stabilizátorom obrazu typu Advanced Dynamic IS. Používatelia požadujúci ešte vyššiu úroveň kontroly dosiahnu dokonalé zaostrenie s funkciou MF Peaking, môžu využívať selektívne zaostrovanie počas videozáznamu z dotykového displeja alebo premenlivú snímkovaciu frekvenciu.

Podeľte sa o svoje výtvory.

Modely PowerShot G5 X a PowerShot G9 X sú vybavené množstvom pokročilých kreatívnych režimov a možností pripojenia, ktoré vám umožnia tvorivú sebarealizáciu – či už pri snímaní žiarivej nočnej oblohy v zdokonalenom režime Star Mode, alebo automatickým pridávaním „retro“ filtrov jednoduchým stlačením tlačidla v režime Creative Shot. Počas diaľkového nakrúcania videa prostredníctvom Wi-Fi má fotograf k dispozícii plne manuálne ovládanie hlavných funkcií fotoaparátu zo svojho smartfónu. Technológie pripojenia cez rozhranie Wi-Fi a Dynamic NFC zjednodušujú prenos fotografií aj videa do mobilných zariadení a ich priame zdieľanie na sociálnych sieťach. Snímky je tiež možné zálohovať prostredníctvom cloudových služieb typu irista alebo Google Drive priamo zo svojho fotoaparátu.

Základné vlastnosti a funkcie fotoaparátu PowerShot G5 X:

  • Špičková obrazová kvalita a ovládanie ako na DSLR
  • Okamžité zdieľanie nádherných snímok
  • Vysoká rýchlosť a profesionálne ovládanie
  • Video vo vynikajúcej kvalite Full HD

Základné vlastnosti a funkcie fotoaparátu PowerShot G9 X:

  • Štíhly fotoaparát vreckových rozmerov, špičková obrazová kvalita
  • Video vo vynikajúcej kvalite Full HD
  • Mimoriadne jednoduché ovládanie