Patentované kontaktné šošovky.

Nosenie okuliarov je zvyčajne nepraktické a nekomfortné, preto sa mnohí „okuliarnici“ rozhodli pre zmenu a začali používať kontaktné šošovky. Lenže prax ukázala, že väčšina z nich sa nasp䝻 vrátila k okuliarom a dôvodom bol práve pocit nepohodlia, ktoré nosenie šošoviek sprevádzal.

Ako si vybrať šošovky, ktoré budú také pohodlné, že ich ani necíti v oku? Pred nosením šošoviek zájdite za očným špecialistom. Máte na výber optometristu v očnej optike alebo očného lekára. To sú tí správni vyškolení špecialisti na kontaktné šošovky. Najskôr absolvujete vyšetrenie zraku, stavu oèí a krátky rozhovor, aby odborník rozpoznal vaše očakávania od nosenia kontaktných šošoviek. Očný špecialista vám potom povie, aké kontaktné šošovky sú pre vás vhodné. Významným bodom tejto návštevy je aj zácvik v používaní kontaktných šošoviek. Pri odchode musí by užívateľ schopný šošovku si bezpeène nasadi, vybrať a taktiež sa o ňu správne stara. Nezabudnite, výber kontaktných šošoviek a režim nosenia je vždy nutné konzultovať s očným lekárom alebo optometristom. Svojho najbližšieho Certifikovaného očného špecialistu Alcon nájdete na www.mapaspecialistov.sk.

Náš tip:

Kontaktné šošovky AIR OPTIX AQUA od spoločnosti Alcon v sebe spájajú tri atribúty, dôležité pre pohodlné nosenie. Sú priedušné, udržiavajú vlhkosť a odolávajú nečistotám. Sú vyrobené z patentovaného ultra hladkého materiálu, povrch šošovky je zušľachtený technológiou plazmy. Vďaka nemu šošovky dokonale odolávajú lipidovým usadeninám po celú dobu ich nosenia a pomáhajú udržiavať vlhkosť, čím sa obmedzuje na minimum stupeň dehydratácie šošoviek. Priedušnosť materiálu zabezpečuje neustále prúdenie kyslíka (až 5-násobne viac v porovnaní s tradičnými šošovkami), ktorý pomáha, aby oči zostali svieže a zdravé. Priedušné kontaktné šošovky AIR OPTIX AQUA sú určené pre všetkých, ktorí si chcú aktívne a pohodlne vychutnávať život bez obmedzení.

Viac na www.airoptix.sk.