MAN a Goodyear rozširujú spoluprácu.

Spoločnosť Goodyear sa stala výhradným dodávateľom pneumatík pre školenie vodičov MAN ProfiDrive® v celej Európe.

Predmetom spolupráce oboch značiek je vybavenie všetkých 25 ťahačov a návesov, ktoré MAN ProfiDrive® využíva v praktickom výcviku vodičov, najnovšími prémiovými pneumatikami Goodyear. Dodávky pre MAN ProfiDrive® sa budú skladať z radu FULMAX s nízkym valivým odporom, a teda zameraným na úsporu paliva, ďalej bude obutý rad KMAX, ktorý sa zameriava na vysoký kilometrový prebeh a chýbať nebude ani rad Omnitrac II pre zmiešanú prevádzku na cestných komunikáciách a v teréne.

Goodyear bude spravovať celé pneuhospodárstvo, čo si vyžiada i prevzatie pneuservisov. Partnerstvo, ktoré v neposlednom rade zahŕňa aj školenie lektorov značky MAN o problematike pneumatík, vychádza z dlhodobej úzkej spolupráce spoločnosti Goodyear a automobilky MAN pri dodávkach originálnej výbavy pre nákladné vozidlá značky MAN. Obe spoločnosti okrem toho istý čas spolupracovali aj na niektorých akciách ako napríklad MAN Trucknology®Days.

Veľmi nás teší, že rozšírime doterajšiu spoluprácu s MAN o výhradné vybavenie vozidiel MAN ProfiDrive® našimi prémiovými pneumatikami Goodyear,“ uviedol Peter Platje, riaditeľ predaja originálnej výbavy pre nákladné vozidlá Goodyear pre Európu, Stredný východ a Afriku. „MAN ProfiDrive® poskytuje ďalšiu možnosť, ako sa stretávať s užívateľmi našich výrobkov a vysvetľovať im, ako sú pneumatiky nákladných vozidiel, ich výber a následná starostlivosť o ne dôležité. Počas praktického školenia vodičov MAN ProfiDrive® v celej Európe si vodiči tieto poznatky neosvoja len teoreticky, ale čo je ešte dôležitejšie, i prakticky.“

Goodyear je naším vynikajúcim partnerom a radi sa obzeráme za vzájomnou úspešnou dlhoročnou spoluprácou,“ povedal Andreas Griem, riaditeľ MAN ProfiDrive®. „Naše odborné a praktické školenia sú na špičkovej svetovej úrovni a jednoznačne ťažia zo spolupráce so spoločnosťou Goodyear. Spojenie prémiových pneumatík Goodyear a špecializovaného praktického výcviku s našimi trénermi MAN ProfiDrive® v oblasti pneumatík je skutočne veľkým prínosom.

Ucelený koncept praktického výcviku.

Prostredníctvom školení MAN ProfiDrive® dostávajú profesionálni vodiči k dispozícii kvalifikovaný systém praktického výcviku, ktorý je zameraný špeciálne na ich potreby, ale súčasne berú do úvahy aj požiadavky správcov vozových parkov. Rozvrh výučbových hodín zahŕňa požadovanú teoretickú prípravu vodičov z povolania a odborné a praktické školenie, vďaka ktorému je ich každodenná práca za volantom bezpečnejšia a hospodárnejšia. Všetci účastníci pritom ťažia z viac ako tridsaťročných skúseností MAN ProfiDrive® pri výučbe teoretických a praktických znalostí o bezpečnosti a hospodárnosti v cestnej doprave.