Ladislav Špaček vydáva knihu OBRAZOVÁ ETIKETA.

Ďalšia kniha Ladislava Špačka vychádza v týchto dňoch a bude skutočnou novinkou. Knihu ocenia všetci, ktorí dávajú prednosť obrazovej informácii pred dlhými textami.

OBRAZOVÁ ETIKETA poskytuje podrobné informácie o pravidlách správania sa vo všetkých oblastiach rodinného a spoločenského života aj vo svete biznisu – to všetko iba formou fotografií. Kniha obsahuje všetky podstatné okruhy etikety, ako je obliekanie, stolovanie, zoznamovanie, predstavovanie a zdravenie, ples, promócie, chovanie vo vlaku či autobuse, vo firme , či v úrade a veľa ďalších.

Prezentuje ich iba fotografiami. Text tvorí iba stručné popisy. Obraz je veľakrát názornější ako text. V zlomku sekundy nám povie to, čo text musí zdĺhavo vysvetlovať.

OBRAZOVÁ ETIKETA je moderná etiketa vyjadrená modernou formou. Popisky sú české a anglické, preto je kniha vhodná ako študijná príručka aj jako darček pre našich aj zahraničných manažerov, pre klientov a účastníkov firemních workshopov a eventov.

Náhľad do niekoľkých kapitol knihy: http://www.ladislavspacek.cz/wp-content/uploads/2015/08/OE-uk%C3%A1zka.pdf

Ladislav Špaček:

Pôvodným povolaním pedagóg. Vyučoval na Filozofickej fakulte Karlovej Univerzity, v rokoch 1990–1992 bol redaktorom a moderátorom Československej televízie. Od roku 1992 pôsobil takmer jedenásť rokov na Pražskom hrade ako hovorca prezidenta Václava Havla. Zúčastnil sa nespočetne veľa vrcholných spoločenských udalostí, ako sprievod prezidenta republiky navštívil viac ako 50 krajín sveta, stretol sa s desiatkami prezidentov a členmi kráľovských rodín. Je autorom a protagonistom televízneho seriálu Etiketa a napísal rad kníh o etikete: Etiketa, Velká kniha etikety, Nová velká kniha etikety (vyšla aj v slovenčine), Komiksová etiketa, Business etiketa a komunikace, Špaček v porcelánu, sériu Malých knih etikety – pro celou rodinu, pro manažery, u stolu, pro firmu a úřad, pro každý den, je autorom hry Starling aneb Etiketa hrou, etikety pre deti Dědečku, vyprávěj, praktické príručky Úspěšný obchodní zástupce a knihy spomienok Deset let s Václavem Havlem. Jeho predposlednou publikáciou je obsiahla Business etiketa a komunikace. Pôsobí ako konzultant v odbore komunikácie a etikety, robí prednášky pre top manažérov firiem a úradov a pre politikov.

Obrazová etiketa je originálnym nápadom, ako predstaviť etiketu modernou formou, iba prostredníctvom fotografií. www.ladislavspacek.cz