Jesenné prehliadky Trnavy – stredovekého mesta kráľov.

Strávte sobotné dopoludnie spoznávaním histórie Trnavy a navštívte tajuplné miesta, ktoré sú návštevníkom bežne skryté. Pre milovníkov histórie a cestovania pripravila oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism sobotné prehliadky s obľúbeným sprievodcom Slavomírom Dzvoníkom aj počas jesenných mesiacov október a november.

Zažite návrat do minulosti a spoznajte stredovekú Trnavu. Vydajte sa spolu s nami na cestu poznávania kráľovského mesta vždy v sobotu v čase od 10:30 do 12:00 hod. Zoznámite sa s legendami a ich príbehmi, ktoré tvorili stredovekú históriu Trnavy. Počas prehliadky spolu s obľúbeným sprievodcom Slavomírom Dzvoníkom navštívite len nedávno objavenú románsku kostnicu pravdepodobne z 12. storočia, ktorej odborníci prikladajú celosvetový význam. Súčasťou prehliadky je i návšteva Západného krídla radnice, ktoré v minulosti plnilo funkciu najdôležitejšej budovy mesta, teda pôvodnej mestskej samosprávy. Zreštaurovaná gotická stavba dokonca v roku 2008 získala ocenenie Fénix – Kultúrna pamiatka roka. Hoci sa súťaž vyhlasuje len od roku 2006, mesto Trnava získalo už tri! Návštevníkov v Západnom krídle radnice prekvapí zachovaný gotický žalár či obydlie mestského kata. Záver prehliadky bude venovaný dominante Trnavy, renesančnej Mestskej veži, ktorá bola nielen symbolom prestíže a prosperity mesta, ale aj súčasťou mestského obranného systému.

Prvá prehliadka Trnava – Stredoveké mesto kráľov sa uskutoční v sobotu 10. 10. 2015. Miesto stretnutia účastníkov prehliadky so sprievodcom je na Trojičnom námestí priamo pred Turistickým informačným centrom v Trnave. Cena vstupného je 3€/dospelí a 2€/študenti/seniori. Vstupenky je možné zakúpiť priamo v Turistickom informačnom centre – Regiónu Tirnavia, telefonicky na čísle +421/33 3236 440 alebo zaslaním emailu na info@trnavatourism.sk.