Huawei je 3. najväčší výrobca smartfónov a záujem o prémiové modely rastie.

Huawei Consumer Business Group oznámila predajné výsledky za 3. kvartál roku 2015 a hlási pokračujúci rast dodávok smartfónov. Tretinu týchto dodávok predstavujú zariadenia Huawei strednej a prémiovej triedy, čo je o sedem percentuálnych bodov viac ako v predchádzajúcom kvartáli. Dodávky smartfónov Huawei do Európy medziročne vzrástli o 98 %, do Afriky a na Stredný východ o 70 %. Huawei je 3. najväčším svetovým výrobcom smartfónov, lídrom na trhu smartfónov v Číne a 88. najcennejšou svetovou značkou (Interbrand).

Dodávky smartfónov Huawei rastú medziročne o 63 %.

Celkový počet dodaných za posledné tri mesiace (do 30. septembra 2015) dosiahol 27,4 milióna kusov. To predstavuje 63 % medziročný nárast. Pre porovnanie, v celom odvetví je pre rok 2015 očakávaný medziročný nárast 9,3 %.

Medziročný rast dodávok smartfónov do Európy o 98 %.

Dodávky smartfónov v Európe vzrástli medziročne o 98 %, v regiónoch Stredného východu a v Afrike o 70 %. Divízia Consumer BG sa teší značnému úspechu taktiež na domácom (čínskom) trhu, kde hlási medziročný nárast dodávok o 81 %.

Rastúci záujem o high-end modely Huawei.

Konkrétne výsledky v oblasti prémiových inteligentných telefónov poukazujú na stále rastúci záujem používateľov.

Od uvedenia na trhu dosiahli dodávky smartfónov Mate 7 šesť a pol milióna kusov, modelu P7 sedem a pol milióna kusov a P8 štyri milióny kusov.

Huawei Mate S, najnovšia vlajková loď uvedená na trh v septembri tohto roku, je dostupný vo viac ako 48 krajinách sveta. Uvedením verzie Mate S „Rose Gold“ si spotrebiteľská divízia Huawei sľubuje rozšírenie povedomia o značke aj medzi spotrebiteľmi ženského pohlavia. 3.najväčší výrobca smartfónov v prvom polroku 2015. Podľa aktuálnej správy agentúry GFK sa spoločnosť Huawei v období od januára do augusta roku 2015 umiestnila medzi tromi najväčšími svetovými výrobcami smartfónov a to s trhovým podielom 9,5 %.

Líder čínskeho trhu s podielom 15,2 %.

Na čínskom trhu je Huawei s trhovým podielom 15,2 % (september 2015) naďalej lídrom.

Medzi troch najväčších výrobcov smartfónov patrí Huawei, podľa počtu dodaných kusov, okrem iného aj v Austrálii, Belgicku, Taliansku, Portugalsku, Španielsku, Švajčiarsku a na Novom Zélande. Je to 1. čínska spoločnosť v Top 100 Best Global Brand 2015. V októbri 2015 bola spoločnosť Huawei ocenená uvedením v zozname Top 100 najlepších celosvetových značiek 2015 (Top 100 Best Global Brand list for 2015) spoločnosti Interbrand, kde Huawei obsadil 88. Pozíciu. V predchádzajúcom roku spoločnosť Huawei dosiahla umiestnenie v tomto rebríčku ako prvá čínska značka vôbec.

Pre viac informácií navštívte Huawei na consumer.huawei.com/sk/