Huawei, čínsky Vogue a Fornasetti predviedli špeciálnu edíciu Huawei hodiniek.

Spotrebiteľská divízia spoločnosti Huawei odhalila na slávnostnom desiatom výročí Vogue Čína v Miláne svoju prvú špeciálnu edíciu Huawei hodiniek, ktoré navrhol taliansky módny dizajnér Barnaba Fornasetti. Hodinky boli určené ako darček pre hostí slávnostného večera. Tento darček prezentuje spoluprácu medzi Huawei, Vogue Čína a Fornasettim, ktorá v sebe snúbi umenie, dizajn a moderné technológie.

Fornasettim navrhnuté hodinky umožňujú používateľom zostať pripojení nech sú kdekoľvek, a to vďaka oznámeniam o prichádzajúcich hovoroch, textových správach alebo e-mailoch. Exkluzívny dizajn ciferníku obsahuje kultový Fornasettiho motív „Tema e Variazioni“, remienok hodiniek a škatuľka, v ktorej sú hodinky uložené, majú klasickú zelenú farbu „Malachite“, typickú pre Fornasettiho práce. Na škatuľke je rovnako zobrazený Fornasettiho motív kľúčovej dierky. Tieto prémiové hodinky v sebe spájajú nadčasový estetický dizajn s najnovšími technológiami.

Špeciálna limitovaná edícia hodiniek je k dispozícii iba ako dar pre hostí slávnostného večera k 10. výročiu Vogue Čína, ktorý je sponzorovaný spoločnosťou Huawei. Udalosť uzatvárala celý Fashion Week v Miláne. Akcie sa taktiež zúčastnil svetovo uznávaný módny fotograf Mario Testino a top modelka Karlie Kloss a model Sean O’Pry, ktorí sa spolupodieľali na reklamnej kampani pre Huawei Watch.

Pri príležitosti odhalenia hodiniek od Fornasettiho pre Vogue Čína spustila spoločnosť Huawei platformu „Design Powered by Huawei“ http://consumer.huawei.com/design pre dizajnérov a umelcov, ktorí tu môžu prezentovať svoju kreativitu. Či už ide o vlastné „skicy“ reálnych produktov alebo návrhy a obrázky produktov budúcnosti, ako sú inteligentné telefóny alebo hodinky.

Klasický dizajn a estetika v spojení s inteligentnými technológiami.

Všetky edície Huawei Watch hodiniek sú vyrobené za použitia najmodernejších materiálov a vyznačujú sa kruhovým 1,4-palcovým dotykovým AMOLED displejom so zafírovým sklíčkom odolným voči poškriabaniu (obľúbená voľba u švajčiarskych výrobcov hodiniek) a rámčekom z nerezovej oceli. Ciferník Huawei Watch meria v priemere 42 mm, čo je u náramkových hodiniek štandardný rozmer. Vďaka možnosti sťahovania hudby pre offline počúvanie a bluetooth konektivite s bezdrôtovými slúchadlami sú hodinky vhodným spoločníkom aj pri behaní. Snímač tepovej frekvencie presne meria srdečný tep a šesťosí pohybový snímač môže sledovať rôzne pohybové aktivity, ako napríklad bežnú chôdzu, beh alebo kráčanie po schodoch.

Fornasetti a jeho dizajn.

Značka Fornasetti, ktorá siaha späť do dvadsiateho storočia, bola založená Pierom Fornasettim, ktorý bol známy ako „dizajnér snov“. Pokiaľ ide o dekoratívne nápady, Fornasetti a jeho produkcia nábytku a ďalších dekoratívnych objektov je jedna z najväčších v 20. storočí. Fornasettiho syn Barnaba nadviazal na Fornasettiho tradíciu a pokračuje vo výrobe a objavovaní Fornasettiho dizajnu. S otcom zdieľa rovnako skutočné umelecké vízie, ako aj korene umeleckého remesla.

Motív „Tema e Variazioni“:

Motív „Tema e Variazioni“, ktorý nájdeme na ciferníku Huawei hodiniek je inšpirovaný opernou speváčkou z 19. storočia Liniou Cavalieri. Tento obrázok si Fornasetti vybral ako svoj umelecký archetyp kvôli jeho formálnej kráse. Linina tvár dopĺňa nadčasový dizajn Huawei hodiniek a ďalej prepája svet módy a technológií.

Barnaba Fornasetti o dizajne Huawei hodiniek povedal: „Značka Fornasetti je postavená na oživení klasických dizajnových vzorov a objektov s tým, že im dáva nový účel a vždy sa drží svojho remeselného prístupu. Tvár Liny je súčasťou odkazu môjho otca a posilňuje jeho nadčasový dizajn. A ja som ho paradoxne zvolil pre zvečnenie na produkte, ktorý čas stráži.“

Glory Zhang, Chief Marketing Officer, Huawei Consumer Business Group, k Fornasettiho dizajnu uviedla: „Spolupráca s Fornasettim je pre Huawei začiatkom vzrušujúcej cesty, ktorá umožňuje prepojenie medzi inovatívnymi technológiami a umením, dizajnom a kultúrou. Ide o prvú z mnohých zaujímavých spoluprác v oblasti kultúry, kam sa chceme posunúť ako inovátor spojený s umením.“

Bežné Huawei Watch budú dostupné vo viac ako 20 krajinách vrátane Slovenska a Českej republiky. Huawei Watch sa svojim dizajnom inšpirovali klasickými hodinkami švajčiarskeho štýlu a na Slovensku majú byť dostupné v novembri. Predpokladaná cena je od 399 Eur vrátane DPH (strieborné s koženým náramkom). Dostupnosť bude spresnená neskôr.