Dunlop nenechá zimu komplikovať jazdu, na trh uvádza pneumatiku Winter Sport 5.

Vynikajúca priľnavosť a výkonnosť je vodičom k dispozícii i v neočakávaných zimných podmienkach. Dunlop, popredný svetový výrobca vysoko výkonných pneumatík, predstavuje novú generáciu pneumatík s označením Winter Sport 5.

Novinka ponúka vynikajúcu priľnavosť a výkonnosť, ktoré umožňujú jazdu vo všetkých podobách zimných vozoviek, vrátane mokrého, zľadovateného a zasneženého povrchu. Pneumatika je už dostupná pre maloobchod. Všetky rozmery nového radu sú k dispozícii od septembra tohto roka.

Winter Sport 5 je už piata pneumatika ovenčená cenami radu zimných športových pneumatík značky Dunlop. Stavia na úspechu predchádzajúcich modelov, hlavne na dynamickej pneumatike Winter Sport 4D. Novinka bola navrhnutá tak, aby vodičom pomohla pokračovať v jazde, či už sú podmienky na zimných komunikáciách akokoľvek premenlivé. Podáva presvedčivé výkony na ľadom pokrytej ceste, pri jazde cez ľadové jazyky, v roztápajúcom sa snehu i v kalužiach.

Aby mohol Dunlop splniť tieto rôznorodé požiadavky, viac ako 400 výskumných a vývojových expertov značky zasvätilo dva roky výskumu, vývoju a skúškam na troch kontinentoch. Výsledkom je nový model radu Dunlop Winter Sport. Inovácia zahŕňa zvýšenie počtu brzdných blokov, ktoré zabezpečujú vyššiu výkonnosť na zasnežených cestách a šikmé usporiadanie priečnych centrálnych drážok, ktoré

poskytujú mimoriadnu stabilitu pri zatáčaní na klzkom povrchu. Hlbšie hydrodynamické drážky navyše pomáhajú zabraňovať aquaplaningu. Optimalizovaná konštrukcia a rozloženie hmotnosti sa pozitívne prejavujú na vyššej prevádzkovej hospodárnosti.

V porovnaní s predchádzajúcim modelovým radom nové pneumatiky vykazujú o päť percent lepšie hodnoty pri brzdení na mokrej vozovke, o šestnásť percent pri brzdení na ľade a o pätnásť percent nižší valivý odpor. Zrýchlenie na snehu bolo vylepšené o štyri percentá.

S tým, ako sú v Európe stále bežnejšie prívalové dažde a extrémne počasie, je vynikajúci záber pri jazde v zime celkom zásadný,“ hovorí Hans Vrijsen, Dunlop Marketing Director Consumer EMEA. „Sme veľmi radi, že môžeme ponúknuť pneumatiky, ktoré dokonale zaberajú na zimných vozovkách a poskytujú špičkovú výkonnosť, ktorú zákazníci zvykli od našich pneumatík očakávať. Bez ohľadu na rozmary zimného počasia prináša rad Winter Sport 5 našim aktívnym a náročným zákazníkom pneumatiku, ktorá zodpovedá ich rýchlemu životnému štýlu,” dodáva Hans Vrijsen.

Dunlop je oficiálnym partnerom Vodičskej školy AMG (AMG Driving Academy); spoločne testujú správanie pneumatík vo veľmi obtiažnych a náročných podmienkach. Nová pneumatika sa vyrába v 43 rôznych rozmeroch: v šírke 195 až 255; s profilom 40 až 65; s priemerom 15” až 19”. Pneumatika je skonštruovaná tak, aby spĺňala požiadavky na jazdu v akýchkoľvek poveternostných podmienkach, ktoré môžu v zime nastať a je označená značkou hory s trojitým vrcholom a symbolom snehovej vločky.