Dunlop a Eurosport spolupracujú na premiére seriálu „Great Fightbacks“.

Dunlop, najúspešnejší výrobca pneumatík v celej histórii pretekov 24 hodín Le Mans a popredná nadnárodná športová televízna stanica Eurosport spojili svoje sily, aby porozprávali príbeh jedných z najvýznamnejších pretekov v celej histórii motoristického športu.

Dunlop dodáva popredným svetovým pretekárskym tímom obutie vozidiel už od čias svojho revolučného vynálezu pneumatiky v roku 1888. Behom celého storočia a štvrť, ktoré odvtedy ubehlo, tak významne prispieval k tomu, aby mohli vodiči a jazdci podávať čo najinšpiratívnejšie výkony na pretekárskej dráhe.

Presne v súlade s touto DNA spoločnosti Dunlop v tomto roku spustil i novú kampaň s mottom „Forever Forward“ (Navždy vpred). Súčasťou kampane je televízny reklamný spot „Rozhodujúca sekunda“ o vodičovi, ktorý počas pretekov siahne až na dno svojich síl.

Tak isto nový seriál Great Fightbacks približuje najpútavejšie pravdivé okamihy zo sveta motoristického športu, v ktorých vodiči a jazdci preukázali obrovskú odvahu, odhodlanie a neskrotnú ctižiadosť, aby sa dokázali prebojovať späť na vrchol.

Príbehy, ktoré sme vybrali pre seriál Great Fightbacks, ukazujú, aké odhodlanie, intuíciu a ctižiadosť museli niektorí poprední svetoví jazdci, vodiči i tímy preukázať, aby mohli v pretekoch vyhrať,“ povedal Guillaume Carli, riaditeľ marketingu osobných pneumatík Dunlop pre Európu, Stredný východ a Afriku. „Rovnako, ako príbeh v našom televíznom spote, i tieto skutočné a inšpiratívne príbehy ukazujú, že cestu k úspechu dláždi rad vzrušujúcich, ale neobyčajne ťažkých prekážok.“

Eurosport a Dunlop spolupracovali pri výbere prvých dvoch príbehov seriálu „Great Fightbacks“. Prvý z nich približuje dvojnásobného majstra sveta cestných motocyklov Marca

Marqueza, ktorý v ňom hovorí o svojej neuveriteľnej jazde z posledného na prvé miesto v pretekoch Grand Prix v triede 125 kubíkov v roku 2010 v Portugalsku. Marquez v nich potvrdil svoj štatút superhviezdy fenomenálnym raketovým presunom: po nehode v rozohrievacom kole sa z úplného konca pretekárskeho poľa dokázal prebojovať až na jeho čelo, aby nakoniec v pretekoch porazil i svojho najväčšieho súpera Nica Terola.

Druhý príbeh približuje súboj o víťazstvo v 24 hodín Le Mans v roku 2014 v triede LMP2. Poradie na čele pretekov (v jedinej triede, v ktorej sa nestretli len vodiči a tímy, ale i výrobcovia pneumatík) sa striedalo v rýchlom slede ako na horskej dráhe, aby nakoniec vyhral tím Dunlop Jota, a to i napriek tomu, že musel v dramatických záverečných minútach pretekov zastaviť a dotankovať.

Seriál „Great Fightbacks“ z prostredia pretekov Le Mans sa začne na stanici Eurosport vysielať 21. novembra počas prenosu z majstrovstiev sveta Endurance Medzinárodnej automobilovej federácie FIA v Bahrajne. V tom istom týždni bude mať premiéru aj nový reklamný spot značky Dunlop „Forever Forward“.

Televíznu reklamu si je možné pozrieť na adrese: https://www.youtube.com/watch?v=Fvamkkt42Ek