ASUS Transformer Book T100 Chi – výkonný notebook a praktický tablet.

Spoločnosť ASUS rozširuje svoj rad Transformer Book o prémiový model T100 Chi. Chi predstavuje univerzálne zariadenie 2 v 1 – notebook s operačným systémom Windows, ktorý po odpojení klávesnice funguje ako tablet. Tabletová časť s hrúbkou iba 7,2 mm a hmotnosťou 570 gramov púta pozornosť elegantnými tvarmi a celohliníkovou odolnou konštrukciou.

Počítač využíva procesor Intel s nízkou spotrebou energie, vďaka čomu nepotrebuje ventilátory pre potreby chladenia. Výhodou tohto riešenia je úplne tichá prevádzka v režime tabletu aj v režime notebooku. IPS displej s uhlopriečkou 10,1 palcov a jemným rozlíšením 1920 x 1200 zaručuje jasný obraz a prirodzené farby aj pri pohľade z ostrých uhlov. Model Transformer Book T100 Chi sa na Slovensku predáva za cenu od 439 EUR s DPH.

Luxus, elegancia, čistota.

Transformer Book T100 Chi vyniká kombináciou luxusného spracovania a spoľahlivého výkonu. Elegantná povrchová úprava z brúseného kovu a hladký dizajn zaujmú na prvý pohľad. Chi môžete používať ako jednoducho prenosný notebook s klávesnicou. Dokovacia stanica ponúka bohaté možnosti pripojenia, pohodlnú klávesnicu a touchpad s podporou ovládania inteligentnými pohybovými gestami. V prípade potreby ju môžete kedykoľvek odpojiť jedným pohybom. Získate tak praktický tablet.

Tabletovú časť a klávesnicový dok spájajú neodymové magnety a jednodielny pánt z nehrdzavejúcej ocele. Tablet a klávesnica sú vďaka tomu pevne spojené, no jednotlivé časti je možné v prípade potreby jednoducho oddeliť. Pohodlná ergonomická klávesnica komunikuje s tabletom pomocou bezdrôtovej technológie Bluetooth.

Ostrý obraz, stereofónny zvuk.

Displej ASUS TruVivid obmedzuje odrazy svetla a dokáže reprodukovať čistý a jasný obraz v akýchkoľvek svetelných podmienkach. Panel s technológiou IPS zaručuje mimoriadne široké pozorovacie uhly (až 178 stupňov). Zobrazenie farieb na 10,1″ viacdotykovom displeji s pomerom strán 16:10 a rozlíšením 1920 x 1200 vylepšuje technológia ASUS Splendid, ktorá optimalizuje nastavenie displeja v závislosti od aktuálneho spôsobu využitia.

O kvalitnú reprodukciu zvuku sa stará už osvedčená zvuková technológia ASUS SonicMaster. Inteligentne navrhnutý softvér a široký frekvenčný rozsah oboch reproduktorov poskytuje výsledný zvuk, ktorý má nielen čisté basy, ale aj výšky, a to i pri vysokých hlasitostiach, vrátane vokálov.

Vyladený výkon a výdrž až 11 hodín.

Transformer Book T100 Chi poháňa štvorjadrový procesor Atom Z3775 od spoločnosti Intel s taktom až 2,39 GHz. Spoločne s operačnou pamäťou o veľkosti 2 GB zabezpečujú plynulý chod zariadenia, a to aj v prípade, že máte spustených viacero náročných úloh súbežne. Použitý procesor je zároveň energeticky účinný, takže udrží zariadenie v prevádzke celých 11 hodín, doslova od súmraku do úsvitu. Vďaka úsporným komponentom a inteligentnému systému pre odvádzanie tepla nepotrebuje Chi k svojmu chladeniu žiadne ventilátory, vďaka čomu je zariadenie počas prevádzky úplne tiché.

Garancie nad rámec záruky – oprava notebooku i vrátenie celej kúpnej ceny.

Známa veta – náš zákazník, náš pán – síce v súčasnosti v mnohých prípadoch platí, ale často iba v teoretickej rovine. V prípade spoločnosti ASUS však môžeme hovoriť aj o rovine praktickej. Spoločnosť totiž v tomto roku spustila program ASUS banka, ktorý zákazníkom zabezpečuje 100% záruku ich investícií pri kúpe notebooku. V praxi to pre majiteľa znamená, že ak si dané zariadenie zakúpi do 31. decembra 2015 a notebook sa mu počas prvého roku používania pokazí, zúfať nemusí. V prípade oprávnenej reklamácie mu totiž spoločnosť ASUS nielen pokazený notebook v servise opraví, ale vráti mu aj čiastku, ktorú zákazník za notebook zaplatil, a to v plnej výške. Podmienkou na využitie takejto garancie nad rámec zákonnej záruky však je, aby používateľ nový notebook zaregistroval spolu s pokladničným blokom na stránke spoločnosti do 15 dní od jeho zakúpenia. www.asusbanka.sk