Štyridsiata je nebo a peklo v jednom!

Na pražskom Václaváku sa otvára v poradí štyridsiata prevádzka skupiny Medusa Group. Pražský Barrock, tak ako už pár rokov existujúci v Bratislave, láka návštevníkov svojským headlinom „Nehrajte podľa pravidiel!“. Trojposchodový rockový klub a reštaurácia, ktorý skupina MEDUSA Group otvorila na Václavskom námestí, bude viac ako autentickým dvojčaťom vychytenej slovenskej prevádzky so skvelými koncertmi a odviazanou zábavou. Na ´triko´ si pritom pripíše okrúhlu štyridsiatku. „V Barrocku platia iba pravidlá rocku. Ten je autentický, hlučný a spotený. Poskytneme veľký priestor kvalitným lokálnym kapelám, no nebudú chýbať ani muzikanti zo zahraničia,“ upresnil CEO Peter Štecko.

Nový Barrock je situovaný v atraktívnej lokalite metropoly priamo na Václavskom námestí. Obyvateľom Prahy a jej návštevníkom ponúkne na troch podlažiach plnohodnotnú reštauráciu s kvalitnou kuchyňou a top barom v jednom. Prízemie Barrocku pojme takmer 150 ľudí, z toho dve tretiny na terase priamo na Václaváku. Pre „Hell“ Barrock, peklo podniku, je vyhradený suterén, ohnisko live koncertov a DJs. Naopak, do „Heaven“ časti vyjdete na poschodie do veľkorysého otvoreného priestoru, odkiaľ je výborný výhľad na najznámejšie námestie Prahy.

„Koncept podniku, v rámci ktorého sa prelínajú dve línie, barová a reštauračná, zabezpečí hosťom na jednej strane odviazanú zábavu pri živej hudbe, na druhej strane pohodové posedenie pri dobrom jedle, káve. Barrock nemá v žiadnom prípade ambíciu byť klasikou diskotékou s hudobnou produkciou, ktorá vyhovuje vkusu turistov. Chceme byť najlepšou voľbou nielen pre turistov, ale i pre pražskú klientelu, ľudí, čo sa prichádzajú do mesta zabaviť, oslavovať a poskytnúť im možnosť kvalitnej muziky miestnych kapiel. Ideálom je začať v Barrocku dobrou večerou a ukončiť deň šťavnatou party s top koktailmi,“ dodal P. Štecko. Celková kapacita Barrocku je 500 ľudí.

Ak by sme mali porovnať pražský a bratislavský Barrock, ten na Václaváku je určite drsnejší, autentickejší, kreatívnejší – ako v interiéri, tak i v produktoch. Jedálny lístok vytvoril Ivan Kuchár, Brand Chef pre značky Rio a Barrock v Bratislave. Vzhľadom na charakter večerného podniku, raňajky ani obedové menu tu nenájdete. Vybrať si, čo popíjať celý večer, alebo len tak si dať niečo pre chuť, nie je v Barrocku naozaj problém. Od tankovej Plzne cez destiláty, koktaily až po víno. Najmä milovníci rumov, tequily a whisky budú čítať ponuku s neskrývaným záujmom. Ak chcete piť, základom je dobre sa najesť. V ponuke nechýba šťavnatý poctivý burger v rôznych variáciách či špeciality pripravované na uhlí, na unikátnom josper grile.

Skvelá Marta Jandová, Prague Conspiracy či The Apples to je len malá časť zoznamu mien, ktoré nebudú chýbať 11. septembra na veľkej launch party pre verejnosť i pozvaných VIP hostí. K tomu pribudne výborné rockové gitarové trio, dvojníkov svetových muzikanských celebrít, jednoducho Barrock party! Až do konca roka sú počas víkendov pripravené rôzne tematické eventy – Halloween, Silvester, koncerty kapiel, DJs. „Cajch“ štyridsiatej prevádzky skupiny Barrocku jednoducho pristane a náležite toto číslo aj oslávi!

História „štyridsiadky“:

Ak by sme mali počítať s matematickým priemerom, koľko prevádzok ročne za svojich dvanásť rokov existencie Medusa Group otvorila, výsledok by bol tri. Na toto číslo však môžeme zabudnúť. V Meduse sa riadili inštinktom, nie rovnicami. Na začiatku bola reštaurácia MEDUSA v historickom centre Bratislavy pod Michalskou bránou. Až doposiaľ, už pod značkou konceptu PRIMI, je jednou z najobľúbenejších a najnavštevovanejších podnikov v hlavnom meste. Napríklad dobrú rybu si dnes dáte aj v PRIMI v Poluse, Eurovea a v Košiciach. Už šiestu sezónu ponúka výborné steaky RIO GRANDE RESTAURANT, NIGHT BAR AND CAFÉ na Hviezdoslavovom námestí. Štatistický priemer jasne nabúral rok 2010, keď skupina otvorila päť nových prevádzok, medzi nimi aj domácimi cestovinami známe KUBU v bratislavskom Auparku. BARROCK to „odpálil“ v rockovom štýle o rok neskôr. Už vtedy bolo jasné, že bude nezameniteľný! Tak ako exkluzívny LE CLUB či TRAFO. Nielen rockom či koktailmi, ale aj pivom a dobrým jedlom je zákazník živý a na to v Meduse nezabudli. Bratislavská Centrálna Klubovňa bola na začiatku siete pivární, ktorých počet je dnes z celkových plánovaných dvadsiatich na šestke. Prvá Klubovňa mimo Bratislavy funguje v Banskej Bystrici. Zásadným a naozaj jedinečným poznávacím znamením pre všetky Klubovne je ich originálne pivo – Klubovňácka 11, ktorú si „uvarili“ samotní fanúšikovia piva, zákazníci spolu s odborníkmi z Hurbanova. Nový SLANG „kontruje“ všetkým ostatným parádnym josper grilom s pivami z celého sveta. Ak nie pečené rebrá, domáce paštéty a posúchy, tak fit moderné a bio v MERCADO na nábreží Dunaja. Jedinečné a vždy čerstvé.

Aj Viedenčania vedia, ako chutí svetová kuchyňa od slovenských majstrov. Medusa Group historicky prvýkrát vstúpila na zahraničný  trh otvorením MEDUSA RESTAURANT & CLUB v samom srdci mesta, neďaleko Viedenskej štátnej opery. Zakrátko tu pribudne ďalšia prevádzka skupiny.

Aj v návale pracovných povinností je dobré kvalitne sa najesť. Túto možnosť majú vo fabrikách VW Slovakia v Bratislave a v Martine, kde je Medusa Group exkluzívny dodávateľ závodného stravovania. Sieť moderných kantín PRESTO poznajú najmä zamestnanci v biznis centrách nielen na Slovensku, ale i u susedov, v pražskom centre Chodov a Florentinum. Štyridsiatka dnes patrí práve BARROCKU na pražskom Václaváku!