Nová ŠKODA Superb Combi zažila premiéru na autosalóne vo Frankfurte s Marcelom Kittelom.

Nová generácia modelu ŠKODA Superb Combi absolvovala výstavnú premiéru na autosalóne IAA vo Frankfurte. Nové kombi strednej triedy verejnosti predstavil predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. H.C. Winfried Vahland spoločne s nemeckým profesionálnym cyklistom Marcelom Kittelom. Nový Superb Combi prichádza s ideálnou kombináciou vynikajúcej ponuky priestoru, výrazného dizajnu a špičkovej techniky.

ŠKODA na autosalóne predstavila Superb Combi aj v dynamickej verzii SportLine. Nový Superb Combi je možné už teraz objednávať u autorizovaných predajcov ŠKODA AUTO na Slovensku. Prvé modely si budú môcť záujemcovia pozrieť v showroomoch už koncom septembra.

„ŠKODA viac vsádza na emócie,“ povedal predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. H.C. Winfried Vahland. „Túto ambíciu podčiarkuje nová ŠKODA Superb Combi. Okrem vynikajúcej ponuky priestoru, vysokej miery praktickej využiteľnosti a inovatívnej techniky nadchne náš najmladší model predovšetkým emocionálnym dizajnom.“

Nová ŠKODA Superb Combi dosahuje po výtvarnej a technickej stránke úplne novú úroveň a spĺňa najvyššie nároky na dizajn a funkčnosť. Dynamicky elegantná ŠKODA Superb Combi, ktorá prichádza s najlepšou ponukou priestoru vo svojom segmente, nadchne maximálnym komfortom. Okrem toho zaujme aj inovatívnymi riešeniami pre špičkovú konektivitu a širokú ponuku systémov aktívnej a pasívnej bezpečnosti, vrátane najmodernejších asistenčných systémov. Nová ŠKODA Superb Combi dosahuje nové rekordné hodnoty spotreby a emisií. Zlepšenie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou predstavuje až 30 percent. Autorizovaní predajcovia ŠKODA AUTO na Slovensku už prijímajú objednávky na nový model. V showroomoch sa naživo predstaví už koncom septembra.

Aj na cyklistu Kittela najnovšie kombi značky silno zapôsobilo: „Aby profesionálny cyklista dosahoval víťazstvá, musí si nájsť svoj špeciálny bicykel. Bicykel, ktorý ho nadchne od prvého metra a môže sa na neho spoľahnúť. Podobné to u mňa bolo s novou generáciou modelu ŠKODA Superb Combi. Presvedčila ma na prvý pohľad,“ hovorí profesionálny cyklista. ŠKODA a cyklistika patria k sebe už 120 rokov. V roku 1895 začala firma s výrobou bicyklov. Cyklistika je preto už mnoho rokov jedným z pilierov sponzoringovej stratégie spoločnosti ŠKODA AUTO. Okrem Tour de France automobilka podporuje aj ďalšie medzinárodné cyklistické preteky, akými sú preteky okolo Španielska, známa Vuelta, ale aj rad ďalších národných a medzinárodných podujatí masovej cyklistiky. „S výrobou bicyklov začala pred 120 rokmi úspešná história našej spoločnosti. Preto je pre nás veľmi dôležitá celosvetová podpora cyklistiky, či už vo forme profesionálneho, amatérskeho alebo rodinného športu,“ dodáva Winfried Vahland. V budúcnosti bude nová ŠKODA Superb ponúkaná tiež v športovo ladenom prevedení. ŠKODA Superb SportLine nadchne v prevedení liftback i kombi športovými dizajnovými prvkami v exteriéri aj v interiéri a bohatou výbavou. Najdôležitejším identifikačným znakom sú čierne 18 alebo 19-palcové kolesá z ľahkých zliatin, vyšší stupeň tónovania bočných skiel od stĺpika B dozadu a skla piatych dverí (SunSet) a o 15 mm znížený športový podvozok. V interiéri ponúka prevedenie SportLine okrem iného aj kožou obšitý trojramenný športový volant a kožou obšitú hlavicu radiacej páky, športové sedadlá s exkluzívnym čalúnením, pedále v hliníkovom prevedení a ozdobné lišty v karbónovom dekore.

Po technickej stránke zaujme Superb SportLine elektronickou uzávierkou diferenciálu s rozšírenou funkciou XDS +. Súčasťou sériovej výbavy je funkcia voľby jazdného profilu (Driving Mode Selection). Vďaka tomu môže vodič stlačením tlačidla meniť niektoré charakteristiky automobilu. Na želanie je v ponuke aj adaptívna regulácia podvozku Dynamic Chassis Control (DCC).

S výnimkou základnej benzínovej a dieselovej motorizácie bude ŠKODA Superb SportLine v ponuke so všetkými aktuálnymi motormi modelu Superb.