Goodyear a Rainer Zietlow vytvorili nový svetový rekord.

Rainer Zietlow, kameraman Marius Biela a bloger Sam Roach vytvorili nový svetový rekord v najrýchlejšom prekonaní trasy medzi mysom Agulhas v Juhoafrickej republike a mysom Nordkapp v Nórsku. Impozantnú 19 tisíc kilometrov dlhú cestu zvládli vo vozidle Volkswagen Touareg V6 TDI vybavenom pneumatikami Goodyear Wrangler HP All Weather za 9 dní, 4 hodiny a 8 minút. Týmto výkonom prekonali svoj vlastný svetový rekord, ktorý časom 21 dní a 16 hodín doposiaľ držali.

Rainerovi a jeho tímu na dosiahnutie svetového rekordu, pri ktorom sa museli popasovať nielen s mimoriadne ťažkým terénom, ale aj s najextrémnejšími klimatickými podmienkami, vrátane záplav na Saharskej púšti, bahna a „pekelnej cesty“ v Keni a podrobovať techniku na celej 19 tisíc kilometrov dlhej ceste obrovskej zaťažkávacej skúške, postačila jediná sada pneumatík Goodyear Wrangler HP All Weather.

„Pneumatiky Goodyear Wrangler HP All Weather boli pre Rainerov VW Touareg V6 TDI bezpochyby ideálne obutie. Sme hrdí na to, že sme mohli byť pri tomto úžasnom pokuse spoľahlivým partnerom tímu. Predviedli sme, že naše nadšenie a stovka rokov inovácií v záujme bezpečnosti boli korunované úspechom,“ povedal Alexis Bortoluzzi, marketingový riaditeľ pre Európu, Stredný východ a Afriku.

„Sme šťastní, že môžeme náš projekt Cape to Cape uzavrieť so skvelým časom 9 dní a 4 hodiny. Rád by som sa znova poďakoval všetkým svojim sponzorom a partnerom, vrátane spoločnosti Goodyear za jej výnimočné pneumatiky, ktoré ani na tých najstrašnejších cestách neutrpeli žiadne poškodenia alebo defekty. Pre svoju ďalšiu cestu by som si rozhodne zase vybral Goodyear,“ uviedol Rainer Zietlow, keď v nedeľu 20. septembra prešiel cieľovou páskou na Nordkappe.

Tím Cape-to-Cape 2.0 vyštartoval z mysu Agulhas v Juhoafrickej republike v piatok 11. septembra o 10.00 hodín a vo svojom Volkswagene Touareg V6 TDI dorazil na Nordkapp 20. septembra o 14.00 po prekonaní vzdialenosti 19 276 kilometrov. Celú trasu absolvoval na jedinej sade pneumatík Goodyear Wrangler HP All Weather.

Tím prekročil územie 21 krajín: Juhoafrickej republiky, Zimbabwe, Zambie, Tanzánie, Keni, Etiópie, Sudánu, Egypta, Izraelu, Jordánska, Turecka, Bulharska, Srbska, Maďarska, Slovenska, Českej republiky, Nemecka, Dánska, Švédska, Fínska a nakoniec Nórska. Medzi jordánskym Ammánom a Adanou v Turecku sa tím Volkswagen Touareg V6 TDI prepravil letecky najkratšou trasou cez Sýriu.