V záujme udržateľnejšieho bývania prechádza IKEA kompletne na osvetlenie LED.

Spoločnosť IKEA od septembra 2015 ponúka v obchodných domoch iba LED osvetlenie. To spotrebuje o 85 percent menej energie ako klasické žiarovky a má životnosť až 20 rokov.

LED technológie znamenajú revolúciu v osvetlení. Účty za elektrinu v domácnostiach neustále stúpajú a rovnako tak sa zvyšuje aj globálna spotreba energií, preto je význam osvetlenia LED veľkým prínosom a jeho význam sa bude ďalej zvyšovať. Diódy LED znamenajú aj revolúciu v dizajne. Sú malé a je možné zabudovať ich do takmer akéhokoľvek výrobku. Bude tak možné navrhovať menšie lampy, tenšie štruktúry a šíriť svetlo cielenejšie.

Táto technológia prináša svetlo vysokej kvality a poskytuje celosvetové riešenia pre rôzne preferencie v otázke osvetlenia. Môžete si vybrať medzi hrejivým alebo studeným svetlom a takmer všetky žiarovky sú stmievateľné. Kúpite ich vo všetkých tvaroch a veľkostiach a sú vysoko kvalitné. IKEA aj dodávatelia venujú veľkú pozornosť tomu, aby sa výkonnosť žiaroviek LED zlepšovala. Výsledkom je bezkonkurenčné osvetlenie.

Stačí len vymeniť starú klasickú žiarovku, ktorá prestala svietiť, za novú žiarovku LED. Svoju obľúbenú lampu naozaj vyhadzovať nemusíte.

IKEA LED (diódy emitujúce svetlo) – FAKTY *Ak by milión ľudí vymenilo jednu žiarovku za osvetlenie LED, z hľadiska emisií CO2 by sa to rovnalo situácii, kedy by bolo z ciest stiahnutých okolo 3 900 áut ročne. Tiež by to zodpovedalo ročnej spotrebe elektriny v 4 400 domácnostiach. * Žiarovky LED vydržia až 20 rokov a spotrebujú o 85 % menej energie ako tradičné žiarovky.

* Osvetlenie LED je možné kúpiť takmer vo všetkých tvaroch a veľkostiach, takže sa prispôsobí vášmu zariadeniu. * Žiarovky LED odrážajú farby prirodzeným spôsobom a poskytujú rovnomerné svetlo. * Rozsvecujú sa okamžite a vyžarujú najrôznejšie farebné odtiene, od hrejivých až po studené.
* Neobsahujú ortuť. * Umožňujú nové riešenia dizajnu.