The Longines Elegant Collection – Definícia elegancie.

Spoločnosť Longines sa odjakživa zameriavala na eleganciu. Táto vlastnosť nie je prítomná len v jej produktoch, ale aj v jej prezentovaní sa sloganom „Elegancia je životný štýl“.

Nie je ničím prekvapivým, že táto značka uvádza na trh kolekciu Longines Elegant Collection. Zahŕňa modely, ktoré sú dokonalým stelesnením klasického dizajnu a elegantných línií typických pre hodinky Longines. Dostupné sú v troch veľkostiach so samonaťahovacím mechanizmom. V ponuke je široký výber ciferníkov a každý z nich predstavuje vlastnú definíciu elegancie.

Švajčiarska značka, známa pre svoj klasický dizajn, s radosťou uvádza kolekciu Longines Elegant Collection; rad prepracovaných hodiniek, ktoré stelesňujú jej kľúčovú hodnotu. Aj keď je ťažké eleganciu definovať, rozpoznať sa dá okamžite. Môže sa vzťahovať na životný štýl alebo na spôsob žitia, je nadčasová a stelesňuje určitú prestíž. Podstatou značky Longines bola odjakživa elegancia, o čom svedčí aj ich slogan „Elegancia je životný štýl“. Tento jedinečný a úprimný odkaz objasňuje postavenie produktov značky s okrídlenými presýpacími hodinami v srdci jej prestížnej minulosti.

Podľa značky Longines, elegancia spočíva v jednoduchosti a klasickom dizajne. Preto ani nespomína, že kolekcia Longines Elegant Collection pozostáva z okrúhlych hodiniek s elegantnými líniami v troch veľkostiach: 25.50, 34.50 a 37.00 milimetrov. Okrem hodín, minút a sekúnd zobrazujú tieto modely aj dátum. Sú dostupné v oceľovom prevedení, alebo s lemom z ružového zlata, a niektoré prevedenia sú vykladané diamantmi. Podľa hodinárskej tradície značky Longines majú všetky modely z tejto kolekcie samonaťahovací mechanizmus. Vizuálna ľahkosť dizajnu je zakončená náramkom s jemnými článkami.

Pre značku Longines je elegancia prirodzenou vlastnosťou, ktorú možno vyjadriť viacerými spôsobmi. Kolekcia Longines Elegant Collection preto ponúka široký výber ciferníkov a každý z nich predstavuje vlastnú definíciu základnej hodnoty značky. Tmavé ciferníky sú buď čierno lakované ozdobené diamantovými indexmi, alebo atramentové s diamantovými alebo aplikovanými číslicami. Súčasťou svetlomodrých ciferníkov sú biele časti ozdobené maľovanými rímskymi číslicami alebo aplikovanými indexmi, alebo so striebornými a perleťovými časťami s diamantovými indexmi hodín. Posledný spomínaný model má hodinovú a minútovú ručičku čiernu, čo ponúka príjemný kontrast, ktorý pripomína, že elegancia taktiež môže prekvapiť.