Samsung predstavil tri štýlové USB flash disky a doplnil tak portfólio pamäťových zariadení.

Všetky modely majú kovový povrch a vybavené sú pokročilou Samsung technológiou NAND. Novými USB diskami sa dopĺňa portfólio v segmente pamäťových zariadení – od SD a microSD pamäťových kariet, cez interné SSD až po prenositeľné SSD disky. Všetky USB 3.0 flash disky sú plne kompatibilné s USB 2.0 a poskytujú tzv. „5-Proof“ ochranu a záruku 5 rokov.

Nové USB 3.0 flash disky sú v troch rôznych modeloch: Bar, FIT a DUO.

Model Bar ponúka moderný elegantný dizajn vysoko kvalitného, ​​odolného kovového puzdra vo farbe šampanského. Jednoduchá manipulácia pri vyťahovaní USB z portu je zaistená zväčšeným guľovým zakončením flash disku. USB disk je dlhý 4 cm a váži menej ako 9 gramov. Je špeciálne navrhnutý pre použitie v PC a k dispozícii je v troch kapacitných prevedeniach: 16 GB, 32 GB a 64 GB. Tento model ponúka sekvenčnú rýchlosť čítania až 130 MB/s a užívateľom umožní stiahnuť Full HD video s veľkosťou 2,4 GB alebo približne 40 hodín hudby vo forme mp3 z USB do ich zariadení za menej ako 20 sekúnd.

Model FIT je najkompaktnejší z celej série nových USB diskov a je určený pre použitie v ultra-slim notebookoch alebo v automobiloch vybavených USB portom. S flash diskom sa vďaka jeho aerodynamickému tvaru veľmi jednoducho manipuluje. Model FIT meria necelé 2 cm a váži zľahka cez 2 gramy. Aj v tejto veľkosti ponúka rýchlosť až 130 MB/s pri sekvenčnom čítaní, a to v kapacitách 32 GB a 64 GB.

Model DUO je špeciálne navrhnutý pre užívateľov smartfónov, tabletov a PC, ktorí často cestujú a potrebujú na cestách väčšiu flexibilitu. Model DUO je dodávaný s jednoducho odnímateľným uzáverom, ktorý micro USB chráni. USB disk ponúka sekvenčnú rýchlosť čítania až 130 MB/s a je kompatibilný s Android zariadeniami a micro USB 2.0 rozhraním. Model DUO je k dispozícii v kapacitných prevedeniach 32 GB a 64 GB, meria 3,7 cm a jeho váha nedosahuje ani 6 gramov.

Unikátna Samsung „5-Proof“ ochrana zaručuje, že všetky nové modely USB flash diskov vydržia až 72 hodín v morskej vode a zároveň dokážu pracovať v teplotách od 0 °C až do 60 °C. Údaje uložené na diskoch neovplyvnia letiskové röntgenové prístroje, ani extrémna úroveň šoku do 1 500 g (gravitačná sila). USB flash disky tiež odolajú Gaussovej magnetickej sile do hodnoty až 15 000, čo je ekvivalent magnetického poľa MRI skenera.

Aby Samsung upevnil svoje postavenie na trhu s pamäťovými zariadeniami, uvedie tento rok na trh celosvetovo celkom 7 variantov USB flash diskov v rôznych veľkostiach a typoch, vrátane Kórei, USA, Číny, Európy a ďalších regiónov. Na Slovensku sa začnú USB flash disky predávať od septembra tohto roku za odporúčané maloobchodné ceny: Model Bar od 11,60 €, model FIT od 17,90 € a model DUO od 18,90 €.

  Modely – ceny v € s DPH
Kapacita Bar Fit Duo
16 GB 11,60 €
32 GB 17,90 € 17,90 € 18,90 €
64 GB 29,90 € 29,90 € 31,90 €