S novými HDTV PTZ kamerami prináša Axis do bezpečnostných kamier technológie pre živý streaming a webcast

Axis nadväzuje na technologické úspechy sieťových kamier v oblasti security a video dohľadu predstavením novej rodiny produktov pre streaming a webcasting. Modelový rad AXIS V59 PTZ je navrhnutý pre živé streamovanie a webcast obrazu a zvuku zo školiacich miestností, učební, veľkých auditórií alebo športových hál, rovnako ako pre vysielanie správ o počasí, alebo dopravných informácií. Kamery ponúkajú rozlíšenie HDTV až do 1080p pri 60 fps, plynulé otáčanie/nakláňanie/priblíženie (PTZ), vysoko kvalitné audio, výkonné 30-násobné priblíženie (zoom) a otvorené rozhranie pre ľahkú integráciu s inými systémami.

Axis predstavuje svoje prvé produkty určené pre streamovanie, sieťové kamery AXIS V5914 a V5915 AXIS PTZ. Flexibilné a vysoko výkonné kamery poskytujú vysoko kvalitný zvuk a plynulé otáčanie/nakláňanie/priblíženie pre audio a video produkciu alebo živé vysielanie, či záznam v kvalite HDTV. Umožňujú montáž na stôl, stenu alebo strop a možno ich diaľkovo ovládať cez webové rozhranie aj pomocou mobilných zariadení, ako sú tablety a smartfóny.

„S novou rodinou univerzálnych PTZ kamier vytvorených špeciálne pre použitie s inými ako dohľadovými aplikáciami, akými sú napríklad živé prenosy alebo videokonferencie, staviame na našich skúsenostiach a odborných znalostiach z oblasti bezpečnosti a video dohľadu. Tieto nové kamery ponúkajú vysoko kvalitné HDTV video a špičkový zvuk, rovnako ako vysokú konektivitu, ktorá umožní ich široké využitie,“ vysvetľuje Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications. „Zatiaľ čo ostatné kamery Axis sú určené pre špecifické využitie ich funkcionality, s rodinou AXIS V59 teraz poskytujeme aj kamery, ktoré sú určené pre jedinečné požiadavky živého streamingu a webového vysielania.“

Séria AXIS V59 ponúka vysoký až 30-násobný zoom a HDTV rozlíšenie až do 1080p pri obrazovej frekvencii 60 fps pre plynulé video s množstvom rýchlo sa pohybujúcich objektov. Zatiaľ čo kamery určené pre video dohľad majú rýchle prevody pre otáčanie a náklon, nové modely AXIS V5914 a AXIS V5915 ponúkajú veľmi plynulý pohyb pre čo najplynulejšie zmeny polohy. Nastavenie kamier je tiež optimalizované pre vysokú farebnú vernosť, akú vyžaduje štúdiové prostredie.

Množstvo vstupov a výstupov je k dispozícii priamo pre profesionálne AV (audio-vizuálne) procesy SMPTE určené pre streaming v HDTV s výstupom na HDMI 1.4 obsahujúcim zvuk pre pripojenie k externým monitorom, výstup 3G-SDI pre 3GB 1080p@60fps prenos vrátane zvuku, ethernetový port RJ45, nastavenie úrovne vstupu XLR-3 line/mic s 48V fantómovým napájaním pre superb audio v režime stereo, 3,5mm line/mic vstupom a výstupom a slotom pre SD kartu plnej veľkosti pre úložisko určené pre záznam.

Kamery sú vybavené otvoreným API rozhraním (Application Programming Interface) pre jednoduchšiu integráciu s inými systémami a podporujú AXIS Streaming Assistant pre ľahšie vytváranie video a audio streamov prístupných pre streaming aplikácie ako sú Adobe Flash Media Live Encoder, Microsoft Expression Encoder alebo Ustream.com, a video konferenčné aplikácie akými sú Skype for Business (Lync) alebo Adobe Connect.